Speltips Öster – Skövde 2/7: Välorganiserade lag

Martin Efvergren Publicerat: 2 July 2022

Östers IF är klara favoriter när man tar emot Skövde AIK i den tolfte omgången av Superettan. Matchen spelas lördagen den 2 juli 2022 med avspark kl 17:00.

Öster – Skövde

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Östers IF har fått ett lyft under Srdjan Tufegdzics ledning. Förra säsongen kom man man visserligen starkt under hösten, men nu är man med i toppen efter en tredjedel spelad och det har genomgående sett stabilt ut.

Öster avslutade våren med två raka segrar mot Trelleborg och J-Södra. I återstarten i måndags stod så viktiga poäng spel i det mycket jämna toppskiktet av tabellen där även BP befinner sig. Det blev också en jämn tillställning på Grimsta IP som rättvist slutade 1-1.

Därmed står Öster på 20 poäng efter 11 spelade matcher. Det ger en fjärde plats i Superettan inför det här hemmamötet mot nykomlingen Skövde AIK.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tillknäppt

Skövde AIK fick en drömstart på säsongen, men deras framfart har mattats av något på sistone. Man är emellertid alltjämt med i det jämna toppskiktet av Superettan. Efter 11 spelade matcher har man tagit 18 poäng, vilket ger en åttonde plats inför den tolfte omgången.

Trenden är som sagt något vikande. I återstarten i söndags föll man med 2-0 hemma mot Västerås och därmed har man bara tagit fem poäng på de sex senaste matcherna. VSK var det något bättre laget senast då Skövde inte fick utdelning på sitt raka spel med stort fokus på fasta situationer och långa inkast.

Ett glädjeämne för SAIK var dock att nyförvärvet Yoann Fellrath, som gjorde 26 mål för Trollhättan förra säsongen, äntligen kunde göra debut som inhoppare efter långtidsskada.

Öster gäller nu som klara favoriter inför den här matchen. Ett spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 1.55.

Med tanke på hur jämn den här serien är och att det bara skiljer två poäng mellan lagen är det ingen vidare utdelning. Skövdes vikande trend gör det dock till viss del förståeligt.

Skövde har inte fått samma utdelning på sitt spelsätt på sistone, men man är fortsatt välorganiserade och svårslagna. Det har gjorts under 2.5 mål i deras fem senaste matcher och de och Öster är totalt sett två av de mer målsnåla lagen i Superettan.

Jag räknar med att det här kommer att bli en tillknäppt tillställning mellan två solida lag. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.87 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:00, lördag 2 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: