Östersund

Speltips Östersund – Falkenberg 13/11: Jämna förutsättningar

Det är fortfarande helt öppet inför returen mellan Östersund och Falkenberg där en plats i superettan står på spel.

Den på förhand kanske mest spännande av kvalmatcherna lever än i allra högsta grad då öppningsmötet slutade 1-1 nere i Falkenberg i torsdags. Östersund tog tidigt ledningen, men Godwin Aguda kunde kvittera innan halvtid, vilket blev matchens sista mål.

Östersund såg länge ut att gå mot en säker nedflyttning i superettan, vilket då hade inneburit att de åkt på två raka nedflyttningar över två säsonger. Genom en imponerande insats framåt slutet så har de dock gett sig själva en chans att stanna kvar i andradivisionen och har nu chansen att avgöra allt på hemmaplan på söndag.

På deras tio senaste matcher så har de anmärkningsvärt nog bara åkt på en enda förlust och har tagit fyra av sina totalt sju vinster under säsongen under samma period. De är med andra ord i deras kanske bästa form på väldigt länge, vilket är väldigt lägligt inför kvalet.

De är också favoriter till att lyckas stanna uppe i superettan på söndag och lär gå in i mötet med ett gott självförtroende.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Falkenberg har en väldigt stark säsong bakom sig

Nu har motståndet kanske inte varit lika tufft, men även Falkenberg har en väldigt imponerande svit i ryggen. De har nämligen inte förlorat en match på över ett halvår nu och har haft en poängskörd som många gånger hade räckt för förstaplatsen i ettan södra vanligtvis.

Falkenberg gjorde samma resa som Östersund fortfarande riskerar att göra då de flyttades ned två raka säsonger efter att ha spelat i allsvenskan år 2020. Det är en klubb som hör hemma högre upp i spelsystemet än i ettan södra, men har ställts inför ett tufft kval och riskerar att behöva spendera ännu ett år i ettan, trots en väldigt fin säsong.

Öppningsmatchen nere i Falkenberg var dock så jämn den kan bli. Utöver de två målen så var det dock inget av lagen som skapade särskilt mycket vassa målchanser och det syntes tydligt vad matchen betydde. På söndag så avgörs allt under 90 minuter och det lär nog inte bli mer risktagande än senast.

Förmodligen så lär det bli en tillknäppt match fram till första målet kommer och därmed så spelar vi också på underspelet här för 1.95 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream:  ExpressenPlay

Jämför odds: