Östersund

Speltips Östersund – Örgryte 24/5: Bottenmöte

Viktiga poäng står på spel när nästjumbon Östersunds FK tar emot jumbon Örgryte IS i den nionde omgången av Superettan. Matchen spelas tisdagen den 24 maj 2022 med avspark kl 19:00.

Östersund fick en okej start på säsongen då man tog poäng i tre av de fyra första matcherna. Det blev då två kryss, en förlust och en vinst, men sedan dess har man kammat noll. Efter åtta spelade omgångar står man på fem poäng och ligger därmed näst sist i Superettan.

ÖFK kommer alltså från fyra raka förluster och läget börjar nu bli alltmer pressat för nye tränaren Magnus Powell. I torsdags föll man med klara 4-1 borta mot BP och dessförinnan blev det förlust med 3-1 hemma mot Brage.

De två föregående förlusterna kom mot Halmstad och Örebro och till Östersunds försvar kan sägas att de har ställts mot starkt motstånd i dessa fyra förlustmatcher. Nu väntar emellertid ett Örgryte som har gått ännu sämre än ÖFK i ett ångestfyllt bottenmöte.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Självförtroende saknas

Örgryte IS var topptippade inför säsongen men de ambitionerna har nu förbytts mot något helt annat. Efter åtta spelade matcher har man endast lyckats skrapa ihop två poäng vilket innebär att man ligger sist i Superettan.

Efter Öis första halvlek i premiären mot Halmstad var undertecknad övertygad om att göteborgarna skulle bli ett topplag den här säsongen. Därefter har allting rasat samman. Dane Ivarsson fick sparken efter 4-0-förlusten mot Brage och Brynjar Gunnarsson har nu lett laget i två matcher.

I Gunnarssons första match spelade man 1-1 borta mot Norrby, vilket får sägas varit ett steg i rätt riktning. I onsdags åkte man sedan på en ny förlust då Trelleborg vann med 2-1 på Gamla Ullevi.

Örgryte har släppt in för många enkla mål och Ivarssons possession-inriktade fotboll var helt enkelt inte vägvinnande. Gunnarsson försöker nu primärt att täta till defensiven samt implementera ett lite rakare spel.

Förutsättningarna inför den här matchen är jämna. Öis gäller som knappa favoriter, men de har ju ännu inte vunnit någon match i Superettan den här säsongen. Örgryte har ett starkt lag på pappret men deras mentala uppförsbacke är monumental.

Vi har alltså att göra med två lag som saknar självförtroende och som är nödgade att spela en mer riskminimerande fotboll i det här utsatta läget. Det gör att jag tror att det här kommer att bli en jämna och tät tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.95 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, tisdag 24 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: