Speltips Östersund – Utsikten 2/7: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 29 June 2022

Nästjumbon Östersunds FK tar emot succé-nykomlingen Utsikten BK i den tolfte omgången av Superettan. Matchen spelas lördagen den 2 juli 2022 med avspark kl 15:00.

Östersund – Utsikten

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Östersunds FK har problem på alla fronter för närvarande. Att det skulle bli bottenstrid i Superettan var de flesta experter ganska eniga om på förhand och nu gäller det att försöka hitta ett sätt att stoppa fallet. Mycket talar just nu för att man är på väg rakt ner i Ettan.

Östersund har nu bara tagit en poäng på de sju senaste matcherna i Superettan. Återstarten på bortaplan mot Norrby i tisdags blev inte den vändpunkt man hade hoppats på. Man föll då rättvist med 2-0 och står därmed kvar på sex poäng efter elva omgångar.

Läget är nu pressat för Magnus Powell och hans manskap då man gästas av ett Utsikten i medgång.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Utsikten är favoriter

Utsikten var precis som ÖFK tippade i botten av tabellen inför säsongen, men i det här fallet har experterna haft fel så här långt. Göteborgslaget ligger just nu på en allsvensk kvalplats och har tagit 20 poäng på elva matcher i Superettan.

Utsikten kommer nu från en seger i det otippade toppmötet mot tabelltvåan Brage på Bravida Arena i söndags. Hemmalaget svarade för en disciplinerad insats då man vann med 1-0 efter att Albin Skoglund gjort matchens enda mål.

Bosco Orovic har fått ihop ett väldigt starkt kollektiv och trots att lagets kanske viktigaste spelare Karl Bohm saknades senast så kunde man alltså vinna mot topplaget Brage. Nu väntar så bottenlaget Östersund och då är det Orovics manskap som gäller som favoriter hos spelbolagen. Ett spel på bortalaget ger omkring 2.20 gånger insatsen.

Det lockar med ett rakt spel på att Utsikten vinner den här matchen, men vi vet också att marginalerna är små och att alla kan slå alla i den här serien.

Östersund är med sina åtta mål sämst i Superettan och om vi tittar på deras XG så är de sämst även där. På pappret är de dock inte sämre än Utsikten och senast var viktige Aly Keita tillbaka mellan stolparna. Jag tror att det här kommer att bli en jämn batalj och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till fina 2.10 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, lördag 2 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: