Speltips Skövde – Örgryte 10/7: På uppgång

Martin Efvergren Publicerat: 10 July 2022

Ett Skövde AIK med häng på toppen tar emot bottenlaget Örgryte IS i den 13:e omgången Superettan. Matchen spelas söndagen den 10 juli 2022 med avspark kl 17:00.

Skövde – Örgryte

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Skövde AIK fick en drömstart på säsongen i Superettan. Därefter dippade man något under slutet av våren, men man är alltjämt med i det jämna övre skiktet av tabellen.

Efter uppehållet inledde man också med en hemmaförlust med 2-0 mot Västerås. Senast kunde man dock studsa tillbaka och ta en meriterande bortaseger mot toppkonkurrenten Öster. Detta mycket tack vare Jack Cooper Love som gjorde lagets samtliga tre mål då man vann med 3-2 i en svängig match på Visma Arena. Elfsborgslånet är därmed uppe i nio baljor totalt. Enda smolket i bägaren för SAIK var att Gabriel Wallentin utvisades på tilläggstid och därmed är avstängd den här matchen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Glödheta anfallare

Topptippade Örgryte IS hade inför mötet mot Örebro i tisdags inte vunnit en enda match i Superettan den här säsongen. Men där kom så säsongens första och kanske förlösande seger då man svarade för sin mest gedigna insats i hemmasegern som skrevs till 2-0.

Brynjar Gunnarsson har nu lett Örgryte i fem seriematcher och efter att ha förlorat den första är man nu obesegrade i fyra raka. Visserligen har man då kryssat mot bottenkonkurrenterna Östersund, Dalkurd och J-Södra, men med segern senast har man totalt sett tagit steg i rätt riktning.

Skövde har tagit 21 poäng och Örgryte endast 8 poäng, men de sistnämnda har mycket mer i sig och kommer från en extremt välbehövlig seger. Därtill har förra säsongens skyttekung Ajdin Zeljkovic hittat formen och gjort fyra mål på de tre senaste matcherna.

Ser vi till oddssättningen är förutsättningarna jämna. Skövde gäller då som knappa favoriter då ett spel på hemmalaget ger omkring 2.40 gånger insatsen.
Öis svarade för en solid defensiv insats senast, men har ofta varit ihåliga bakåt och kan mycket väl komma att få problem med Skövdes fasta situationer.

Båda lagen kommer från segrar och har varsin glödhet anfallare till förfogande. Jag finner anledning att tro att det kommer att göras ett par mål i den här matchen. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål till 1.86 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:00, söndag 10 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: