Speltips Skövde – Öster 9/8: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 9 August 2022

Toppjagande Skövde AIK och Östers IF drabbar samman i den 18:e omgången av Superettan. Matchen spelas tisdagen den 9 augusti 2022 med avspark kl 19:00.

Skövde – Öster

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Skövde AIK inledde säsongen i Superettan piggt och när drygt halva säsongen är spelad kan vi konstatera att de fortfarande utmanar om en topplacering. Efter 17 matcher har man tagit 29 poäng och är därmed i allra högsta grad med i det ytterst jämna övre skiktet av tabellen.

Inför bortamötet mot Landskrona i onsdags hade man dock inte vunnit på tre raka matcher. I det föregående toppmötet hemma mot BP hade man spelat 1-1 och dessförinnan blev det förlust med 2-1 borta mot Trelleborg.

Mot Landskrona kunde man så bryta den trenden och ta tre poäng då man höll nollan för första gången sedan återstarten i juni. Villiam Granath gjorde matchens enda mål i första halvlek och Skövde kunde haka på i toppen inför det här mötet mot Öster.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor gratisspel hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målkalas senast

Östers IF har en uppåtgående trend då man inte har förlorat på fem raka matcher. På de tre senaste har man inkasserat två trepoängare och precis som Skövde står man därmed på 29 poäng efter 17 matcher.

I torsdags besegrade man Utsikten med 3-1 hemma efter att Adam Bergmark-Wiberg gjort två av lagets mål. Dessförinnan lyckades man knipa en poäng borta mot Västerås tack vare en upphämtning från 2-0 till 2-2 i matchens sista minuter.

Skövde och Öster möttes senast för drygt en månad sedan och det blev då en svängig tillställning på Visma Arena. Skyttekungen Jack Cooper Love svarade för ett hattrick när Skövde till slut kunde vinna den matchen med 3-2. Dessvärre för Skövdes del har nu Elfsborg valt att kalla tillbaka Cooper Love och han är därför inte tillgänglig till det här mötet.

Det blev en öppen och målrik match senast och jag finner anledning att tro att det kan bjudas på minst ett par mål även i den här matchen. Vi har visserligen att göra med två stabila och välorganiserade lag – det är därför de utmanar i toppen – men båda är effektiva framåt och självförtroendet är gott.

Båda lagen har gjort mål i Östers sju senaste matcher och detsamma gäller i fem av Skövdes sex senaste matcher. Mitt spel bli att båda lagen gör mål till 1.79 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.79
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 9 augusti 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: