Speltips Västerås – Trelleborg 16/8: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 16 August 2022

Ett formsvagt Västerås SK är i stort poängbehov när man gästas av Trelleborgs FF i den 19:e omgången av Superettan. Matchen spelas tisdagen den 16 augusti 2022 med avspark kl 19:00.

Västerås – Trelleborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Västerås SK fick kämpa in i det sista för att undvika negativt kval förra säsongen och nu är man på nytt rejält indragna i den jämna bottenstriden. Man kommer till den här matchen med två raka förluster och är pressade att vända trenden.

Västerås har blandat och gett en hel del den här säsongen. Högstanivån är hög, men på sistone har man varit ganska långt ifrån att prestera på topp. Ett stort problem har också genomgående varit att man har väldigt svårt att försvara en ledning.

Man har nu fyra raka utan vinst och på de sju senaste har man bara tagit fem poäng. Det gör att man har halkat ner från en stabilare mittenplacering till en negativ kvalplats.

Senast föll man med 1-0 hemma mot BP och dessförinnan blev det torsk med 2-1 borta mot J-Södra.

Ett mer riskminimerande VSK

Trelleborgs FF har inte heller hittat den riktiga jämnheten i prestationerna, men deras lägstanivå är klart högre än Västerås. Klubbens ambitioner är höga och trots att man inte är helt nöjda har man alltjämt bra häng på en topplacering.

I slutet av juli lyckades man vinna två raka matcher mot Skövde och Norrby. Därefter har man dock fallit tillbaka i de två senaste matcherna där man gått mållösa från bägge. För en vecka sedan spelade man 0-0 borta mot Utsikten och dessförinnan blev det förlust med hela 4-0 hemma mot Halmstad.

Västerås och Trelleborg möttes senast i mitten av maj på Vångavallen och då gick hemmalaget segrande med 3-0. Nu är det emellertid konstgräset i Västerås som gäller och det jämnar ut förutsättningarna. Hos spelbolagen gäller hemmalaget, sin svaga form till trots, som knappa favoriter.

Kalle Karlssons VSK är ett offensivt balanserat, passningsinriktat lag, men i det här pressade läget behöver man bli mer riskminimerande. Nu ställs man mot ett TFF som inte gjort mål på två matcher och jag finner anledning att tro på en mer tillknäppt match än vad spelbolagen lutar åt. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till fina 1.75 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 16 augusti 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: