Topptipset Tips idag

Topptipset Idag 21/10 – Spelförslag, odds & analys

Det är en mångfacetterad färd genom Europa som erbjuds vid helgens första version av Topptipset. Den här kupongen innehåller ett flertal högdjur, hela tre lag från samma mustiga grupp i Champions League som ska in i ligaspelets eldar. Två rejäla rensare borgar för god utdelning!

Spelstopp: 20:29

1. Porto – Benfica 1

Gamla EM-arenan Estádio do Dragao är platsen för ett smarrigt klassikermöte i Primeira Liga. Som grädde på moset är Benfica seriledare medan Porto jagar hack i häl efter nio omgångar. Gästerna från huvudstaden har levererat i samtliga tävlingar under hösten men här få Örnarna gälla som underhundar mot ett svårslaget starkt lag sett till spelet på hemmaplan. Oktober 2020, inte sedan dess har Porto förlorat en PL-kamp på blåvitt gräs. Inbördes möten? Tre raka vinster för Drakarna mot Örnarna. Ettan är troligast.

2. Juventus – Empoli X

Juventus ingår alltså i samma Champions League-grupp som Benfica och PSG. Och det går synnerligen illa. Juve har fått däng av både fransoserna och portugiserna, även i Serie A har de svartvita svajat. Zebrorna på Allianz Stadium är inte alls på samma nivå som under 10-talet då Scudettos staplades på hög. Empoli vann motsvarande match förra gången och har plockat poäng i alla bortamatcher utom en nu under hösten. Alla tecken ska in på ett och samma bräde.

3. Ajaccio – PSG X

Att de söndersponsrade parisarna toppar Ligue 1 är föga förvånande. Formen är ändå inte på topp hos PSG som dessutom saknar flera bärande pjäser, inte minst Neymar. Då kan man inte gå all-in på tvåan, som tycks ske på denna kupong. Ajaccio ska respekteras efter att ha vänt sin negativa trend under den senaste månaden. Värdklubben har tre poängplock på sina fyra senaste tillställningar. Här ska jagas hög utdelning!

4. Mainz – Köln 1

Två klassiska klubbar går i klinch i det tyska finrummet under fredagen. Köln hade en fin inledning på säsongen en dubbelspelet med Europa Conference League tycks kosta på. FCK har förlorat tre av sina senaste fyra matcher, samtliga tävlingar inkluderade. 1-3-1 i Bundesliga på bortabana är ändå helt okej. Mainz hade en sämre start men fortsätter de rödvita på inslagen väg är övre halvan inom räckhåll. Quaisons gamla gäng följde upp poängen mot Leipzig med att vinna mot Werder i Bremen. 1X.

5. Cercle Brugge – Charleroi 1

Aftonens andra knippe zebror ska gästa Jan Breydel Stadium. Charleroi är ett lynnigt lag som man aldrig vet var man har. De belgiska zebradjuren har vunnit fem fighter och torskat sju kamper efter 13 omgångar. Härnäst väntar ett Cercle Brugge som funnit en stabilitet i allmänhet och på hemmaplan i synnerhet. Värdskapet har endast en förlust på sin grönsvarta matta. I senaste arrangemanget blev det 5-1-kross mot Eupen. Ettan först.

6. Hibernian – St. Johnstone 1

När det gäller skotska Premiership är det mesta som vanligt. 10-11 omgångar har betats av när Celtic leder med Rangers i släptåg. Där bakom finns ett sedvanligt glapp ner till tabelltrean som har sitt hem på Easter Road. St. Johnstone är sju poäng klenare än hemmalaget, på bortaplan har det blivit två vinster och fyra förluster. Senaste fem inbördes matcher mellan grönvitt och blåklätt bär facit 4-1-0 i edinburgharnas favör. Krysset hakar på med anledning av streckningen.

7. Ipswich – Derby 1

Wayne Rooney har lämnat Derbys sjunkande skepp och det fortsätter att dala för den klassiska klubben från East Midlands. The Rams har inte material för att rubba de högst rankade herrskapen i League One, det är i mittenskiktet gästerna återfinns inför kampen på Portman Road. Ipswich är just det, ett av de högst rankade lagen i ligan. The Tractor Boys ligger tvåa i tabellen med seriens starkaste offensiv, där Conor Chaplin är ett av essen. Ettan spikas!

8. Granada – Real Zaragoza 1

På den sista raden finns en tillställning i Segunda División. Real Zaragoza har varit ett av ligans mest målsnåla sällskap, 7-9 är en målskillnad som vittnar om detta. Efter elva omgångar finns 13 poäng på kontot hos armadan från Aragonien. Bättre upp i hemmalägret, särskilt när det gäller leveransen i Andalusien. 4-1-0 har Granada kammat in hemma på Carmenes. Tre raka vinster har dessutom andalusierna bärgat mot aragonierna. Vi spikar ettan upp till 55 procent!

Spiken! – Ipswich

Det verkar som om svenska folket tror att Derby fortfarande är ett Championship-lag. The Rams bör få riktigt svårt på Portman Road mot ligans bästa lag. Derby har förlorat tre av de senaste fyra tävlingsmatcherna.

Skrällen! – Ajaccio

Både i Turin och på Korsika ska vi försöka skapa oreda bland bongarna. PSG darrar och saknar både Neymar och Ramos. Ajaccio har uppåtgående form med bland annat vinst borta mot Marseille.

36 rader

1. Porto – Benfica 1
2. Juventus – Empoli 1×2
3. Ajaccio – PSG 1×2
4. Mainz – Köln 1x
5. Cercle Brugge – Charleroi 1
6. Hibernian – St. Johnstone 1x
7. Ipswich – Derby 1
8. Granada – Zaragoza 1

144 rader

1. Porto – Benfica 1
2. Juventus – Empoli 1×2
3. Ajaccio – PSG 1×2
4. Mainz – Köln 1x
5. Cercle Brugge – Charleroi 1x
6. Hibernian – St. Johnstone 1x
7. Ipswich – Derby 1
8. Granada – Zaragoza 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100