Topptipset Tips idag

Topptipset idag 18/10 – Spelförslag, odds & speltips

Vi bjuds på en otroligt trevlig topptipskupong denna tisdag. Ett fullspäckat spelschema på de brittiska öarna leder till att hela brädet täcks av matcher från Premier League och fina Championship. På sydkusten plockar De Zerbi sin första trepoängare och på Carrow Road höjs ett varningens finger. Som grädde på moset har vi också en kvarts miljon riksdaler i extrapengar!

Spelstopp: 20:29

1. Brighton – Nottingham 1

Brighton väntar fortfarande på sin första viktoria efter De Zerbis inträde på tränarbänken. Goda chanser för detta finns denna afton när ett oorganiserat och defensivt svagt Nottingham kommer på besök. Steve Cooper har mycket att fundera på om det inte ska bli respass tillbaka till andradivisionen. Grundspelet är svajigt och undertecknad har svårt att se något trendbrott inom en snar framtid. Brighton däremot spelar bra fotboll och förtjänade mer både mot Brentford såväl som Spurs. Här återgår “Fiskmåsarna” till den vinnande skaran igen. Ettan streckas lite högt men det kan inte hjälpas. Spiketta på Falmer Stadium!

2. Crystal Palace – Wolverhampton 1

Wolverhampton tog en efterlängtad seger hemma på Molineux när Nottingham besegrades med 1-0. Insatsen speglar dock hur hela säsongen sett ut med en trubbig och idéfattig offensiv, avgörandet kom från straffpunkten. Här väntar en betydligt tuffare bortamatch för “Vargarna” när ett hungrigt Palace står på andra sidan. Patrick Vieiras adepter har haft ett väldigt tufft spelschema där nästintill hela Big Six har betats av. Något ljusare ser framtida matcher ut och hemma på Selhurst Park är Zaha och company generellt starka. Ettan agerar utgång i södra London, med tanke på gästernas fokus på att ligga lågt och försvara så skadar det inte att plocka med krysset på större system. 1X!

3. Huddersfield – Preston 2

Vi hoppar ner ett hack i hierarkin till det första mötet för kvällen av sex i Championship. Huddersfield har inte rosat marknaden i upptakten av säsongen, fjolårstrean är nästjumbo efter 13 spelade matcher och agerar väldigt ojämnt. Preston inledde säsongen på ett extraordinärt sätt och höll nollan i de inledande sju matcherna. Senaste tiden har det varit mer öppet och resultatet har blivit fler mål både bakåt och framåt. Två raka nederlag är dock ett faktum för the “The Lilywhites” men allt för stora växlar ska inte dras från detta. Gästerna har ett starkt grundspel och har varit bättre på bortagräs än hemma på Deepdale, här väntar ett skakigt “The Terriers” och då prioriteras högersidan. X2 ska räcka för grön bock på John Smith’s Stadium!

4. Norwich – Luton X

Norwich är inne i en lite svagare period efter att ha radat upp segrar tidigare. Två raka förluster är ett faktum och helgens förlust mot Watford var ett riktigt bottennapp spelmässigt. Ingen tvekan om att kunnandet är högt hos “Kanariefåglarna” men här tror jag vi har en favorit i fara. Luton förlitar sig på ett väldigt starkt grundspel precis som föregående säsong och är otroligt svårslagna. Sex raka matcher utan förlust för “The Hatters” och denna afton finns alla chanser att förlänga denna svit mot ett skakat Norwich. En etta till närmare 60 procent är ingen favorit att hålla i handen när det stormar. Luton med Adebayo i gott slag och här garderas rikligt från start. Hela brädet på Carrow Road!

5. Swansea – Reading 1

“Svanarna” från Wales hoppas här kunna revanschera sig efter helgens förlust. 4-0 mot nya serieledarna Burnley var en rejäl missräkning för Russells adepter i Swansea. Absolut inget bra resultat, men undertecknad är inte allt för orolig att detta ska bli en trend. Innan helgens möte var fyra raka segrar resultatraden mot bra motstånd och hemma i Wales trivs Swansea som handen i handsken. Reading har inlett denna säsong starkt under Paul Inces styre, men där spelet på bortagräs inte alls är i närheten av den nivå som “The Royals” har hemma på Madejski stadium. Ettan ser ut att streckas förmånligt och gillas skarpt. Alla poäng stannar i slottens land och ettan singlas!

6. Blackburn – Sunderland X

Höga toppar och djupa dalar speglar Blackburns säsong så här långt. 8-0-7 är resultat raden för Jon Dahl Tomassons gäng, “The Rovers” har fått maximal utdelning poängmässigt och återfinns på en playoff-plats. Spelmässigt lämnas mycket att önska och en mer rättvis placering hade varit i mittenskiktet sett till underliggande statistik. Mycket av hemmalagets poängskörd beror på Ben Brereton och har chilenaren en dålig dag på jobbet så har också Blackburn det. Sunderland gör det fullt godkänt som nykomlingar och bröt den segerlösa sviten i helgens möte mot Wigan (2-1). Gästerna har med det sagt varit något uddlösa utan sin skyttekung Stewart. I ett väldigt ovisst möte som kan gå åt båda hållen garderar jag tidigt och rikligt. Heltäckningsmattan gör sig bäst från start på Ewood Park!

7. Stoke – Rotherham 1

Stoke har ryckt upp sig och har plockat sju poäng på de tre senaste matcherna, mot kompetent motstånd. Stabilt kryss borta mot Burnley ledde till dubbla skalper mot dåvarande serieledaren Sheffield United (3-1) innan Preston lades på rygg i lördags (2-0). Insatsen i helgen var stabil från start till mål och “The Potters” med Liam Delap, son till Stoke-legenden Rory Delap, har verkligen fått igång maskineriet. Rotherham är en annan nykomling som skött sig bra i återkomsten till andraligan men på resande tass övertygar Viktor Johansson och company sällan, vilket noll segrar på fem försök vittnar om. Trolig etta på Bet365 Stadium, men då ettan ser ut att överstreckas så får gärna det värdemässigt fina krysset ackompanjera om plånboken tillåter. 1X kan betraktas som en helgardering i regniga Stoke!

8. West Bromwich – Bristol City 1

Vi avslutar kupongen med ett möte på The Hawthorns. Steve Bruce fick tack för sig efter svaga resultat och detta gav effekt direkt för West Bromwich i och med 2-0-segern över Reading. “The Baggies” som hemmalaget kallas har haft otroligt svårt att få med sig poängen de förtjänar från sina matcher. De blåvita innehar ligans högsta expected points och borde ligga i toppen av hela Championship. Realiteten är en 22:a-plats, men det är bara en tidsfråga innan WBA börjar klättra i tabellen. Bristol City har en fruktad offensiv i firma Conway/Weimann/Wells men det är nästintill det hela. Verkligheten har kommit ikapp “The Robins” efter en stark start och formkurvan pekar nedåt. Hemma på Hawthorns kommer Beales gäng slå på den stora trumman från start och jag har svårt att se att ett formsvagt Bristol City ska roffa åt sig alla poäng. 1X agerar lås!

Spiken! – Brighton

Nottingham Forest ser iskalla ut för tillfället och ska inte ha mycket att hämta på sydkusten. Brighton har fortsatt producera bra fotboll under De Zerbi, här kommer få Trossard och Welbeck få både en och två chanser att se till att tre poäng hämtas!

Skrällen! – Luton

“The Hatters” agerar oerhört stabilt och 3-1 senast mot topplaget QPR vittnar om att ett högt kunnande finns även offensivt. Luton kommer bjuda upp rejält till dans och denna match är mycket öppnare än vad den ger sken av. Jobba in högersidan till fint värde!

36 rader

1. Brighton – Nottingham 1
2. Crystal Palace – Wolves 1
3. Huddersfield – Preston x2
4. Norwich – Luton 1×2
5. Swansea – Reading 1
6. Blackburn – Sunderland 1×2
7. Stoke – Rotherham 1
8. West Brom – Bristol City 1x

144 rader

1. Brighton – Nottingham 1
2. Crystal Palace – Wolves 1x
3. Huddersfield – Preston x2
4. Norwich – Luton 1×2
5. Swansea – Reading 1
6. Blackburn – Sunderland 1×2
7. Stoke – Rotherham 1x
8. West Brom – Bristol City 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100