Topptipset Tips idag

Topptipset idag 28/10 – Spelförslag, odds & analys

Det är en fräsig färd under fredagen då fotbollsvärldens jämnaste liga står för första fighten, The Championship. Bundesliga, La Liga och Primeira Liga finns också med på helgens första version av Topptipset. När spiken slås in är vi på fransk mark!

Spelstopp: 20:29

1. Birmingham – QPR 1

Birmingham var på vippen att lugga Blackburn på Ewood Park senast och ska ses med skaplig chans till att studsa tillbaka denna afton. Blånäsorna löste poäng i senaste hemmamatchen då St. Andrew’s gästades av suveräna serieledarna i Burnley. Som av en händelse är det tabelltvåan som står på tur i helgen. QPR kommer närmast från dubbla hemmasegrar men på senaste trippen blev det 3-1-torsk mot Luton. Gästerna kan hämta kraft från förra säsongen då The Hoops vann båda bataljer mot Blånäsorna. Utgångsettan backas upp hela vägen!

2. Werder Bremen – Hertha Berlin X

Den tyska huvudstadens blåvita representant har varit lite för kryssbenägen hittills. Hertha Berlin har lirat oavgjort i fem fall av elva, flest av samtliga. Gästerna har blott vunnit en bortamatch och bör vara nöjda om de löser delad ära även på Weserstadion. Här huserar en ovanligt meriterad nykomling. Werder Bremen har förvisso plockat fler pinnar borta än hemma men de grönvita visade sina starkaste färger när Gladbach gästade. Krysset först, ettan sedan.

3. Mallorca – Espanyol 1

Defensiven har varit solid hos Mallorca men framåt har det varit lite för uddlöst. Värdklubben hade ett par nesliga 1-0-nederlag inför utflykten till maffiga Mestalla förra helgen där det äntligen blev en tung trea för Mallis. De rödklädda har goda minnen från de senaste hemmamatcherna mot Espanyol och ska ha första budet även denna afton. Katalanerna står noterade för 1-2-2 i denna spelform och kommer närmast från en tvivelaktig insats hemma mot Elche. 1X räcker gott.

4. Lens – Toulouse 1

Det lär bli en tungrodd kväll för Toulouse av flera anledningar. För det första har de lilaklädda varit klena på främmande gräs där snittet är under en pinne. Ola Toivonens tidigare klubb spelade 2-2 hemma mot svaga Strasbourg och ska i helgen ställas på stentufft prov. Lens har varit supersolida och dundrat hela vägen upp till andraplatsen bakom PSG. Hemmalaget har gjort slarvsylta av samtliga gästerna och bör inte bjuda på andra bullar mot bortasvaga Toulouse. Spikat och klart!

5. Genk – Mechelen X

Bättre upp i Belgien för den som är sugen på att jaga kupongrensning. Genk är förvisso serieledare i Jupiler League men den streckning som uppvisas är totalt vanvettig. De blåvita värdarna har kortare vila än de rödgula gästerna och när dessa tu trojkor stötte samman i våras slutade dusten oavgjort. Mechelen har växlat upp på senare tid trots att ex-djurgårdaren Mrabti är skadad. Besökarna vann rättvist mot Standard Liége och följde upp med samma visa mot Eupen. Heldragning!

6. Pacos de Ferreira – Marítimo 1

Iberiska halvön tar vid igen och denna gång med Primeira Liga. Pacos de Ferreira har haft en väldigt snårig höst med mycket motstuds. Defensiven är okej hos de grönklädda men killarna i kedjan måste höja sig om värdarna ska ta klivet upp från träsket. Som en ren gåva kommer här en pangchans till tre poäng då Maritimo gästar. De röda rävarna i bortalägret ligger sist i serien och -19 i målskillnad säger det mesta efter tio omgångar. 2-0 slutade förra säsongens motsvarande match. God etta.

7. Tenerife – Real Zaragoza 1

I grannlandet står Segundan på menyn under fredagsaftonen. Tenerife är ett solitt lag sett till prestationerna i egen borg, tolv poäng har inkasserats efter sex arrangemang på Kanarieöarna. Hemmalaget har visserligen lirat lite för mycket oavgjort på senare tid. Real Zaragoza är inte heller främmande för broderlig uppdelning, något som i närtid skett mot såväl Eibar som Oviedo. Gästerna är visserligen inte något vidare på bortaplan, 1-1-4 vittnar om den saken. 1X är ett lås!

8. Bari – Ternana 1

Sist ut är en välbekant arena för oss svenskar där Yksel Osmanovski och Daniel Andersson finns i historieböckerna. På San Nicola har Bari hittills haft svårt att få proppen ur, fem poäng har inkasserats hemmavid medan värdarna plockat hela 13 pinnar på resande tass. Ternana är en poäng rikare än Bari men blandar och ger i större utsträckning. Tre bortasegrar samsas med två bortaförluster. Närmast kommer de ljusgröna gästerna från ett bittert nederlag på hemmaplan mot Genoa. Vänsterfattning!

Spiken! – Lens

Toulouse är ett svajigt sällskap som vantrivs på bortabana, det bådar inte gott inför besöket på tuffaste arenan i riket. Lens står noterade för 6-0-0 hemmavid, vassare facit än självaste Paris Saint-Germain.

Skrällen! – Mechelen

Det var jämnt skägg i maj månads möte och kan mycket väl bli lika tight igen. Håller Mechelen samma standard som mot topplaget Standard så ligger Genk risigt till!

36 rader

1. Birmingham – QPR 1×2

2. W.Bremen – H.Berlin 1x

3. Mallorca – Espanyol 1

4. Lens – Toulouse 1

5. Genk – Mechelen 1×2

6. P.Ferreira – Marítimo 1

7. Tenerife – Zaragoza 1

8. Bari – Ternana 1x

144 rader

1. Birmingham – QPR 1×2

2. W.Bremen – H.Berlin 1x

3. Mallorca – Espanyol 1x

4. Lens – Toulouse 1

5. Genk – Mechelen 1×2

6. P.Ferreira – Marítimo 1

7. Tenerife – Zaragoza 1x

8. Bari – Ternana 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100