Speltips Frölunda – Mountfield 1/9: Champions Hockey League

Axel Sjödin Publicerat: 1 September 2022

Hockeysäsongen drar igång med Champions Hockey League och Frölunda mot Mountfield under torsdagen.

Frölunda - Mountfield

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det göteborgska storlaget är knappa favoriter till att ta hem hela turneringen inför turneringsstarten och de inleder mot ett välbekant motstånd i form av tjeckiska Mountfield HK som de mötte i finalen av samma turnering då de stod som mästare säsongen 2019/2020.

Nu möts de igen några år senare i premiäromgången av turneringen och Frölunda går in i matchen som klara favoriter. Det är en ny säsong med ny logga och nya förhoppningar för Frölundas del. De har lottats i samma grupp i CHL som de tidigare nämnda Mountfield, tyska Eisbären Berlin och franska Grenoble och är tunga favoriter till att toppa gruppen.

Förra säsongen så föll de i semifinal både hemma i SHL mot Luleå och i CHL mot Rögle som därefter tog hem bucklan. Detta året så är de intressant nog favoriter till att vinna CHL, medan de återfinns först på en femteplats i vinnarspelet på SHL, men i vanlig ordning så är de ett starkt lag med titelambitioner.

Försäsongen har sett bra ut där de har kört över både Djurgården och Linköping med stora siffror nu under slutet av augusti. Nu sätts de på säsongens första prov hemma i Frölundaborg mot tjeckiskt motstånd.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chans på revansch för Mountfield

Mountfield kommer från en lyckad säsong i Extraliga, men där de inte riktigt levererade i slutspelet. De toppade ligan i grundserien med väldigt starka 116 poäng på 56 matcher, men föll överraskande redan i kvartsfinalen mot elfteplacerade Mlada Boleslav med 1-4 i matcher.

De har haft ett par säsonger med sämre resultat i ryggen och lyckades inte kvala in till fjolårets CHL, men är nu tillbaka och får direkt chansen att ta revansch mot Frölunda som fick deras titeldrömmar att gå i sank för två år sedan.

Trots deras fina placering förra året så tillhör Mountfield trots allt inte en av Tjeckiens storlag såsom Trinec och Sparta Prag och kan mycket väl få det tufft att rubba ett Frölunda som har sett väldigt stabilt ut under försäsongen.

Vi krånglar inte till spelet här och kör på att Frölunda vinner på ordinarie tid för 1.60 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner (3-väg)
Odds: 1.60
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:05
TV: 
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: