17 mars 2019 oskarshamn aik speltips shl hockeyallsvenskan

Speltips AIK – Kristianstad 14/11: Målglatt hemmalag

AIK tar emot Kristianstads IK i den 15:e omgången av Hockeyallsvenskan. Matchen spelas måndagen den 14 november 2022 med nedsläpp kl 19:00.

AIK har inte levt upp till förväntningarna så här långt den här säsongen. Efter 14 spelade matcher har man bara tagit 16 poäng, vilket för närvarande ger en blygsam tolfte plats i Hockeyallsvenskan. De har emellertid en eller två matcher färre spelade än de flesta och har möjlighet att ta ett litet skutt uppåt vid seger i den här matchen.

Nu har man haft ett uppehåll sedan förra fredagen då man gästade ett formstarkt Södertälje. Hemmalaget rivstartad den matchen och gjorde tre mål under matchens första tio minuter. AIK kunde sedan arbeta sig tillbaka, men det slutade med en förlust med 3-2.

AIK kommer därmed till den här matchen med tre raka förluster bakom sig.

Jämna förutsättningar

Kristianstads IK är tre poäng bättre än AIK och har också de spelat 14 matcher. Det ger dem en nionde plats i tabellen inför det här mötet.

Inför hemmamötet mot Björklöven förra fredagen hade Kristianstad tre raka förluster i ryggen. Mot topplaget från Umeå skulle man emellertid komma att höja sig i en batalj som blev ett riktigt målkalas. Det svängde fram och tillbaka både i spelet och resultatet på tavlan, men till slut kunde KIK gå segrande med 7-4.

Ser vi till förra säsongens möten mellan AIK och Kristianstad så är det fördel för de sistnämnda. AIK vann dock senaste mötet på Hovet med 3-2, men totalt blev det 3-1 till Kristianstad i inbördes möten då de vann de tre första mötena.

Viktiga poäng står nu spel och förutsättningarna är jämna. AIK gäller som knappa favoriter, men utgången känns för mig väldigt oviss.

AIK:s problem är att de har släpp in för många enkla mål, men offensivt har laget levererat. Totalt har man gjort 44 mål, vilket ger ett målsnitt i paritet med topplagen i serien. Det brukar alltså bli målrikt när AIK är involverade och jag finner anledning att tro att det kommer att bli det även här. Mitt spel blir att görs över 5 mål (asian handicap) till 1.68 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian)
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 14 november 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: