11 februari 2019 västervik björklöven speltips hockeyallsvenskan

Speltips Björklöven – Vita Hästen 28/9: Höjer sig

IF Björklöven gästas av HC Vita Hästen i den andra omgången av Hockeyallsvenskan. Matchen spelas onsdagen den 28 september 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Björklöven stod för en imponerande förra säsong där man föll på mållinjen i finalen mot HV71. Man blev visserligen bara fyra i grundserien, men man gjorde flest mål av alla lag och i slutspelet visade man sin klass.

Då man var så nära förra säsongen kan Björklöven inte gärna ha någon annan målsättning än att gå upp den här säsongen. Tillsammans med Djurgården tillhör man också huvudfavoriterna i Hockeyallsvenskan.

Premiären blev dock ingen succé för Umeå-laget. Hemmamötet mot Karlskoga blev en jämn och tät tillställning där gästerna till slut kunde gå segrande med 2-1 efter förlängning. En besvikelse för Björklöven som såg en aning ringrostiga ut.

Målglada lag

Vita Hästen slutade på en elfte plats i Hockeyallsvenskan förra säsongen och förväntas få strida i bottenskiktet även den här säsongen. Insatsen i premiären borta mot Mora gav heller ingen anledning att revidera de förväntningarna.

Norrköpingslaget förblev mållösa då man föll med 3-0 i fredags. Gästerna saknade dock inte chanser men Kari Piioronen i Mora-målet räddade samtliga 32 skott.

Det blev ingen lyckad premiär för varken Björklöven eller Vita Hästen, men det råder ingen tvekan om vilka som är favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.41 gånger insatsen.

Båda lagens matcher i fredags blev målsnåla. Sett till förra säsongen är det inte det normala för Björklöven och Vita Hästen. De förstnämnde var med sina 196 mål bäst i serien medan de sistnämnda var näst sämst med sina 185 insläppta. Totalt sett var de Hockeyallsvenskans två målgladaste lag.

Tajmningen saknades hos Björklöven i premiären men med den offensiva skicklighet som finns bör det komma att lossna. Jag tror att de höjer sig i den här matchen och mitt spel blir att Björklöven vinner och att det görs över 4.5 mål totalt till 1.70 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Björklöven vinner & över 4.5 mål
Odds: 1.70
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 28 september 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: