27 mars 2019 djurgården skellefteå speltips odds shl

Speltips Djurgården – Västerås 23/9: Hockeyallsvenskan

Topptippade Djurgårdens IF och Västerås IK ställs mot varandra i premiären av Hockeyallsvenskan 2022/23. Matchen spelas fredagen den 23 september med nedsläpp kl 18:00.

Djurgården kom fel in i det och lyckades sedan aldrig bryta den negativa spiralen förra säsongen. Till slut var man inte ens nära att klara sig över det negativa kvalstrecket i SHL och i Play Out-serien mot Timrå föll man i fyra raka matcher.

Nu är det alltså Hockeyallsvenskan som gäller för DIF och här går man förstås in i säsongen som en av huvudfavoriterna. Hos de flesta spelbolagen gäller man som främsta favorit medan seriens tränare tippar förra säsongens finalist Björklöven som vinnare.

På pappret har Djurgården ett starkt lag där värvningen av Marcus Kruger naturligtvis sticker ut mest. Olle Liss från Björklöven håller också hög hockeyallsvensk nivå precis som backarna Alexander Ytterell och Stefan Elliott.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården är favoriter

Västerås IK är ett notoriskt topplag i Hockeyallsvenskan och förra säsongen blev det en femte plats i grundserien. I kvartsfinalen blev det dock respass direkt då man föll med 4-1 i matcher mot Björklöven.

Thomas Paananen bygger nu vidare på en trupp där stommen finns kvar. Till den har man adderat tyngd och fysik i bland andra Jesper Kokkonen och Oliver Bohm från HV71. Forwardsduon Blake Speers och Sakari Salminen är också två intressanta värvningar. Kvar i laget finns Mikael Frycklund som gjorde 50 poäng i grundserien förra säsongen och han lär bli en bärande spelare även den här säsongen.

Precis som Djurgården så förväntas även Västerås tillhöra toppskiktet av Hockeyallsvenskan. Ser vi till favoritskapet i den här premiärmatchen är det emellertid DIF som sitter på det. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.82 gånger insatsen.

För Djurgårdens del handlar det nu om att kunna hantera pressen och att snabbt hitta ett spel som är vägvinnande i den här serien. Jag tar inte för givet att det kommer att gå som tåget från start utan Västerås kan mycket väl störa i den här matchen.

Jämfört med SHL så blir det oftast en mer öppen och böljande hockey i HA och jag finner anledning att tro på något liknande i den här matchen. Skicklighet finns hos båda lagen men risken att man vill för mycket i en premiär finns alltid. Mitt spel blir att det kommer göras över 5.5 mål till 1.80 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:00, fredag 23 september 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: