Speltips Västervik – HV71 30/3: Spiken i kistan

Martin Efvergren Publicerat: 30 March 2022

Västervik måste vinna mot HV71 i den fjärde matchen för att hålla den här kvartsfinalserien vid liv. Matchen spelas onsdagen den 30 mars 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Västervik – HV71

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Västerviks IK stod upp väl mot HV71 under grundserien av Hockeyallsvenskan. Av de fyra mötena lagen emellan hade man vunnit två och samtliga matcher var jämna. Men i den här kvartsfinalen har det så här långt varit klasskillnad mellan lagen.

De två första matcherna i Jönköping vann HV med 7-0 och 5-2. I måndagens möte var det så Västerviks tur att ha hemmafördel, men det skulle inte komma att göra någon skillnad.

I de två första matcherna hade Västervik inlett piggast men sedan fallit tillbaka ju längre matcherna lidit. Så blev inte fallet senast då HV71 gick ifrån till 5-0 redan i den första perioden. Där gick luften ur hemmalaget och HV kunde till slut vinna med utklassningssiffrorna 11-2.

Frågan är nu om Västervik har förmågan att samla ihop sig efter tre raka matcher där man, i stort sett, varit chanslösa. HV leder med 3-0 i matcher och Västervik måste nu vinna för att hålla serien vid liv.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Västervik räcker inte till

Det var som sagt jämnt mellan de här lagen i grundseriens inbördes möten. Totalt sett var dock skillnaden ganska stor då HV71 slutade etta och Västervik på åttonde plats i grundserien. Ser vi till lagen på pappret och klubbarnas resurser ska det också vara klasskillnad.

Storfavoriterna HV var Hockeyallsvenskans bästa lag i grundserien och i slutet av säsongen spetsade man en redan stark trupp ytterligare. Bland annat värvade man Västerviks bästa spelare och poänggörare Myles Powell och han har fortsatt att leverera i HV-tröjan.

HV71 var bäst och har nu steppat upp ytterligare. Nyförvärven har hittat sina roller och man har en otrolig bredd där spelare som säkert kunna platsa i SHL inte ens får plats i truppen i vissa matcher.

Samtliga matcher mellan Västervik och HV71 den här säsongen har varit målrika. Det har totalt gjorts minst 7 mål i 6 av de 7 matcher som lagen mötts och jag finner anledning att tro att det kommer att fortsätta på det viset.

HV gjorde alltså 11 mål senast och jag tror att Västervik kommer få fortsatt svårt att stoppa Jönköpingslaget. De har fyra kedjor som alla producerar och mot den typen av klass finns sällan några motmedel. Mitt spel blir att HV71 vinner och att det görs över 4.5 mål totalt till 1.97 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: HV71 vinner & över 4.5 mål totalt
Odds: 1.97
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 30 mars 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: