5 maj 2019 sverige finland

Speltips Sverige – Kanada 26/5: Tungt kvartsfinalmotstånd

Tre Kronor ställs mot mardrömsmotstånd i form av Kanada redan i kvartsfinalen av hockey-VM.

Tre Kronors väldigt starka insats i gruppspelet lönade sig inte när det kom till slutspelslottningen. Istället får de möta det kanske starkaste laget från den andra gruppen i form av Kanada som slutade på tredje plats i grupp A.

Då det var många spelare som tackade nej till detta VM så har Tre Kronor inte haft särskilt höga förväntningar på sig inför mästerskapet. Men hittills så har de presterat mycket bättre än vad många trodde på förhand och besegrade till och med gruppettan Finland på övertid. Övertidsförlusten mot USA gjorde dock att de hamnade bakom det annars felfria Finland i tabellen, vilket kan stå sig dyrt nu i slutspelet.

Spelmässigt så har det i alla fall inte funnits mycket att anmärka på än så länge och det har varit en fröjd att få följa detta Tre Kronor under turneringen, trots att de ställer upp med en svagare trupp än vad många hade hoppats på.

Särskilt offensivt så har de överträffat förväntningarna och var faktiskt det lag som gjorde flest mål i grupp B, trots att det var den lagdel som folk var mest skeptiska mot inför turneringen. Oliver Ekman-Larsson var borta i Tre Kronors två senaste matcher, men har tränat inför kvartsfinalen och sägs vara spelklar vilket är ett viktigt besked för svenskarna.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kanadensarna växer i slutspelet

På tal om förväntningar inför turneringen så har Kanada varit guldfavoriter i diskussionerna inför mästerskapet. De inledde också som förväntat med fyra raka segrar, men förlorade därefter oväntat två raka mot Schweiz och Danmark. Framförallt förlusten mot Danmark var en riktig skräll, vilket resulterat i att de halkat ned till tredjeplatsen i gruppen.

Kanada tenderar dock att höja sig när slutspelet väl börjar, vilket vi inte minst fick se i förra årets upplaga av mästerskapet. Då förlorade Kanada chockartat de tre första matcherna, men vände sedan och lyckades precis avancera till slutspelet. Därefter gick de och vann hela turneringen.

På papperet så har Kanada också ett klart starkare lag än svenskarna, åtminstone på forwardssidan. Trots detta så är oddsen helt jämna hos spelbolagen, vilket de verkligen inte hade varit om dessa två lag hade mötts i öppningsomgången.

Ifall det hade varit vilken annan motståndare som helst så hade jag trott på Tre Kronor här, men med tanke på Kanadas tendens att höja sig i slutspelet samt att de lär ha en högre högstanivå så anser jag att spelet på att Kanada är det som tar sig till semifinal för 1.91 hos 888sport är det bästa inför matchen.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kanada avancerar
Odds: 1.91
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:20
TV: 
Stream: 

Jämför odds: