5 maj 2019 sverige finland

Speltips Sverige – Lettland 24/5: Tidig matchstart

Tre Kronor ställs mot Lettland i den sista gruppspelsmatchen i ishockey-VM 2022 i Finland. Matchen spelas tisdagen den 24 maj med nedsläpp kl 11:20.

Efter sex spelade matcher står Sverige noterade för fem vinster och en förlust. Det innebär att man ligger på andra plats i grupp B med en poäng en mindre än Finland inför den avslutande rundan. Tre Kronor inleder tisdagen med att möta Lettland och senare på kvällen spelar Finland mot Tjeckien.

Sverige har alltså en liten chans att ro hem gruppsegern. Det vore i så fall en klar fördel inför slutspelet då det just nu ser ut att bli Danmark som slutar fyra i grupp A.

Tre Kronor räknades på förhand inte som någon huvudfavorit till att vinna detta VM, men man har gjort ett fullt godkänt gruppspel så här långt. Enda plumpen i protokollet är förlusten mot USA efter förlängning i den senaste matchen. Den främsta bedriften är man lyckades besegra hemmanationen Finland efter straffavgörande.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tuffare motstånd än senast

Tre Kronor kunde studsa tillbaka efter förlusten mot USA då man i söndags körde över Norge med 7-1. Nytillskottet William Nylander skrev tidigt in sig i målprotokollet och ser ut att kunna bli den x-faktor som Johan Garpenlövs lagbygge tidigare saknat.

Nu ställs man mot ett Lettland som har tagit åtta poäng på sex matcher vilket ger en femte plats i tabellen. De är två poäng efter Tjeckien och har därmed chansen att ta sig till kvartsfinal, men då krävs att de vinner den här matchen mot Sverige.

Lettland kommer från en 4-3-seger mot Storbritannien och dessförinnan slog man Österrike efter straffavgörande. Letterna har förlorat mot USA, Tjeckien och Finland, men man har vunnit mot de övriga lagen.

I den andra matchen stod Lettland upp väl mot Finland och förlorade bara med 2-1. Kan man göra en lika disciplinerad insats mot Tre Kronor är det inte otänkbart att man skulle kunna få med sig poäng.

Lettland har fortfarande chansen att ta sig vidare och Sverige lär få räkna med en tuffare match än den mot Norge i söndags. Ser vi till de tre senaste mötena mot Lettland så har Tre Kronor bara vunnit med uddamålet i samtliga dessa matcher.

Sverige är stora favoriter och det mesta talar förstås för att man kommer att vinna den här matchen. Jag finner dock anledning att tro att Lettland kommer stå upp relativt väl. Mitt spel blir att det kommer göras under 5.5 mål totalt till 1.76 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Expekt
Spelstopp: 11:20, tisdag 24 maj 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: