5 maj 2019 sverige finland

Speltips Sverige – Storbritannien 17/5: Klasskillnad

Tre Kronor ställs mot Storbritannien i den tredje matchen av gruppspelet i hockey-VM. Matchen spelas tisdagen den 17 maj 2022

Sverige har fått en ganska bra start på hockey-VM då man vunnit sina två första matcher mot Österrike och Tjeckien. Främsta konkurrenterna i grupp B är på pappret Finland, USA och Tjeckien och det gäller att man göra jobbet för att skaffa sig en bra position inför slutspelet.

I premiären inledde Tre Kronor piggt då man gick ifrån till en 2-0-ledning. Österrike reducerade i den första perioden och därefter blev en mer låst tillställning. Till slut kunde Sverige vinna med 3-1.

I söndags höjdes nivån på motståndet då man ställdes mot Tjeckien och det blev totalt sett en bättre hockeymatch än premiären. Tre Kronor vann till slut med 5-3 och det var i den andra perioden som segern grundlades. Man vann mittenperioden med 3-1 och kunde sedan kontrollera hem segern i den tredje.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Låga förväntningar på Tre Kronor

Storbritannien har kämpat väl i sina två inledande matcher och man var riktigt nära att besegra Norge i lördags. Inför den tredje perioden hade norrmännen ledningen med 3-0, men britterna hade inte givit upp. De kom tillbaka, hämtade igen matchen till 3-3 och tog den sedermera till straffar. Där var det dock Norge som till slut gick segrande, men Storbritannien kan ta med sig en poäng och en väldigt stark avslutning på matchen.

I deras första match i detta hockey-VM var man emellertid ganska långt ifrån att ta några poäng. Storbritannien föll då med 5-1 mot Tjeckien.

Sverige och Storbritannien möttes även i VM-gruppspelet förra året och det blev då en 4-1-seger för Tre Kronor. Generellt kan man säga Storbritannien brukar kunna spela jämnt mot länder likt Norge, men oftast förlorar man. Mot toppnationer som Sverige brukar man förlora med cirka fem måls marginal.

Storbritannien kommer nu från en fin insats mot Norge där man, trots det, inte kunde få med sig segern. Jag tror att den urladdning som britterna stod för i den tredje perioden kan vara gynnsam för Tre Kronor i den här matchen.

Förväntningarna på Johan Garpenlövs manskap är inte direkt skyhöga inför den här VM-turneringen. Det brukar ofta vara ett gott tecken. Det här är förstås en match som Sverige ska vinna utan större problem och det tror jag att man har goda chanser att lyckas med. Mitt spel blir därför Sverige -4.5 (asian handicap) till 1.96 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige -4.5 (asian)
Odds: 1.96
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:20, tisdag 17 maj 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: