Sverige - Danmark JVM speltips 26 decemeber 2016

Speltips Schweiz – Sverige 23/12: Träningsmatch

Schweiz möter Sverige i lagens andra träningsmatch under fredagen den 23 december 2022 med nedsläpp klockan 20.30.

Schweizisk hockey har blivit riktigt bra under den senaste åren, och i juniorleden så är man ett mycket stabilt A-VM lag och går nästan alltid till slutspel. Tommy Albelin är assisterande tränare i årets upplaga. U-20 laget spelade tre träningsmatcher i november månad, där man torskade mot Slovakien och vann med uddamålet mot Norge (6-4) och Tyskland (1-0). I natten till tisdag spelade även detta Schweiz mot Kanada, och det blev ingen rolig historia då Kanada var helt överlägsna och vann med 6-0.

Sverige är ett topplag på JVM nivå och ska alltid ha ambitionen att plocka med sig en medalj. Jag tycker att årets trupp har något utöver det vanliga och kommer bli att räkna med. Träningsmatchen senast mot USA var helt okej i 20 minuter men efter det var det ett USA som gjorde lite vad de ville. Det ska dock inte dras för stora växlar av den fighten, Sverige kommer växa in på denna rink och med tidsskillnaden, var så säkra.

Sverige har varit helt överlägsna mot Schweiz i junior nivå, Sverige har 10-1 på de elva matcherna lagen har spelat mot varandra. Dock är det helt nya trupper under denna match, men Sverige är ett bättre hockeyland än Schweiz och det visar sig även på juniornivå.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Olika grupper

Schweiz har ett par mycket spännande spelar i truppen. Tim Muggli har gjort en mycket bra säsong innan JVM. Det är framförallt backsidan som ser intressant ut med lirare som Liam Bichsel som lirar för Leksand och Brian Zanetti, båda herrar är draftade. Målvakterna i detta Schweiz har haft en tung säsong då ingen står noterad för över 90 % i räddningar i sina klubblag.

Sverige har en ännu mer intressant trupp och det var viktigt för Sverige att Fabian Lysell fick hitta nätet direkt, en av lagets viktigaste spelare. Även Isak Rosen har en bra säsong i ryggen. Jag har även höga förhoppningar på Djurgårdsduon Liam Öhgren och Noah Östlund. Backsidan är stabil med namn som Axel Sandin Pellikka och Adam Engström. Synd för Sveriges del är att Simon Edvinsson inte kommer till spel. Carl Lindbom är troligtvis Sveriges första målvakt i detta mästerskap.

Sverige har en bra mycket spetsigare och vassare trupp än Schweiz. Båda lagen kommer från förluster i träningsmatcherna men jag tycker att Sverige gjorde en bättre insats än vad Schweiz gjorde. Som sagt så kommer Sverige växla upp desto längre man varit i landet och att möta Schweiz nu är perfekt. Sverige vinner denna kamp till fina odds.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige vinner
Odds: 1,70
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:30, fredag den 23 december 2022
TV:  []
Stream: 

Jämför odds: