Schweiz

Speltips USA – Schweiz 29/12: Viktig match

USA och Schweiz möts, där Schweiz har övertygad så här långt. Matchen spelas torsdagen den 29 december 2022 med nedsläpp klockan 22.00.

USA har två riktigt bra gruppspel i Junior-VM bakom sig, båda gångerna som gruppetta. Förra årets JVm, eller det som spelades i somras fick man respass redan i kvartsfinalen mot Tjeckien. I år tillsammans med Kanada är man guldfavoriter, dock så städade USA inte av Lettland så lätt som alla trodde. Dock så var man riktigt bra i träningsmatcherna inför detta mästerskap, man slog både Sverige och Finland på mycket enkla sätt. Till detta mästerskap har man också plockat in smarta coacher, headcoachen har varit tränare för NCAA i hur många år som helst, och kan juniorhockey utan och innan

Schweiz har egentligen alltid spelat A-juniorVM, bortsett från säsongen 08-09. Dock har laget jättesvårt att ta sig förbi kvartsfinalen, bortsett från 18-19 då man faktiskt tog en bronspeng. Jag tycker att årets trupp är mycket spännande och man har visat i inledningen av man inte är nöjda med en kvartsfinal. Innan VM slog man både Sverige och Tjeckien, och det var välförtjänt. När mästerskapet började så dammade man direkt av en av favoriterna i Finland och matchen efter ett lurigt Lettland. Efter två matcher toppar man alltså gruppen, då finns nationer som USA och Finland i gruppen, otroligt starkt.

Det är inget snack om att USA har varit för bra för Schweiz i juniorsammanhang. På de tio senaste mötena har USA vunnit just tio. När lagen möttes i somras vann USA med 7-1. Många av matcherna har just slutat med dessa siffror, här är bara några resultat, 6-1, 10-1 samt 7-4. Det ska dock tilläggas att head to head inte betyder något i dessa sammanhang, då lagen byter ut nästa 100% av trupperna mellan varje möten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

NCAA dominerar

USA har nästan enbart spelare för NCAA, vilket är en collageliga i USA som håller otroligt hög klass, och nästan alla i truppen snittar en pinne per match i NCAA. Logan Cooley gick som nummer tre i draften och är en riktigt sevärd spelare, det är även 04an Jimmy Snuggerud som också kommer gå riktigt högt i draften. Defensiven är otroligt stark där vi har VMs bästa back i Luke Hughes, som kommer bli hur bra som helst. Även Sean Behrens håller hög klass, och spelade även förra JVMet. I första matchen ställde USA Trey Augustine i målet, men jag tror att Kaidan Mbereko är lagets första val, då han iallafall var det förra mästerskapet och är en av NCAAs bästa målvakter.

Schweiz har jag skrivit om förr och hyllar deras defensiv. Offensiven är inte alls lika bra men det finns ett par spelare som sticker ut och det är framförallt kaptenen Attilio Biasca, utöver han så finns det en del herrar som gör en del pinnar i QMJHL som är en juniorliga i staterna. Backsidan är stark med Leksands Lian Bichsel och Brian Zanetti, också de två spelarna som är draftade i laget. Målvaktssidan var ett stort frågetecken inför mästerskapet då man hade tre målvakter som inte riktigt kommit upp i kapacitet i sina klubblag, men Schweiz valde att ställa Kevin Pasche i målet, vilket har varit ett bra val.

Visst, USA är bättre på alla positioner och ska vara stora favoriter. 1.12 rak på USA lockar inte det minsta, utan istället väljer jag +3.5 på Schweiz. Finns många anledningar till det och den största är att Schweiz har varit riktigt bra så här långt och stängde ner Finland totalt, ett Finland som inte alls är så mycket sämre än USA. Vi har också sätt ett par skrällar redan i turneringen och många lag som haft lite större problem med de sämre lagen. Tror stenhårt på Schweiz och gillar deras spel. +3.5 på Schweiz till ett otroligt bra odds spelas.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Schweiz +3.5
Odds: 1,70
Bolag: Betsson
Spelstopp: 22:00, torsdag den 29 december 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: