3 maj2 019 colorado avalanceh speltips san josé sharks nhl

Speltips Colorado Avalanche – Tampa Bay Lightning 16/6: Stanley Cup

Colorado Avalanche och Tampa Bay Lightning gör upp i finalen av Stanley Cup. Den första matchen spelas torsdagen den 16 juni 2022 med nedsläpp kl 02:00 svensk tid.

Så är vi då framme vid finalen av Stanley Cup och det är två rättmätiga och ganska förväntade lag som tagit sig dit. Colorado Avalanche var förhandsfavoriter inför slutspelet och Tamba Bay Lightning är de dubbla regerande mästarna som ska försöka försvara sin titel.

Colorado Avalanche har varit oerhört stabila genom hela säsongen i NHL och har sannerligen inte darrat på manschetten under slutspelet. I åttondelsfinalen slog man ut Nashville Predators i fyra raka matcher. Därefter ställdes man på lite tuffare prov mot St Louis Blues som man besegrade med 4-2 i matcher.

Nu kommer man från en semifinal mot Edmonton Oilers där man på nytt gick obesegrade. Förra måndagen kunde man, i förlängning, avgöra den fjärde matchen till seger med 6-5. Därmed säkrade man sin finalplats med endast två förluster i hela Stanley Cup-slutspelet.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Försvarsstarka lag

Tampa Bay Lightnings väg fram till den här finalen har inte varit lika självklar, men i de avgörande lägena har man visat en respektingivande styrka.

Man inledde med en tuff batalj som gick till sju matcher mot Toronto Maple Leafs. I kvartsfinalen mot Florida Panthers fick man sedan en enklare resa då man vann i fyra raka matcher.

I semifinalen väntade sedan New York Rangers och där var Lightning inte med från start. Rangers vann de två första matcherna och hade även ledning med 2-0 i den tredje matchen. Då vaknade Victor Hedman och hans mästargäng och vände på steken fullständigt. Efter fyra raka segrar mot Rangers står Tampa Bay nu i sin tredje raka Stanley Cup-final.

I semifinalen mot NY Rangers hade Lightning haft ett uppehåll på över en veckan och såg ringrostiga ut från start. Nu är det Avalanche som haft en längre ledighet och kanske kan det vara till fördel för gästerna i den här första matchen.

Colorado Avalanche och Tampa Bay Lightning har mötts i två jämna matcher i grundserien av den här säsongen. De förstnämnda har emellertid gått segrande från bägge. Senast i februari vann man med 3-2 hemma och i höstas efter straffar på bortais.

Colorado gäller också som favoriter inför den här matchen. Ett spel på att hemmalaget vinner under ordinarie tid ger då drygt dubbla insatsen tillbaka.

Tampa Bay har dock den större vanan av det här och har varit väldigt täta bakåt i de senaste matcherna. På de tre senaste har man bara släppt in ett mål i varje match och det har gjorts under 5.5 mål i deras fem senaste matcher.

Jag finner anledning att tro på en jämn och tät första match i den här finalserien. Mitt spel blir att det kommer göras under 6 mål (asian handicap) till 1.85 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 6 mål (asian)
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 02:00, torsdag 16 juni 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: