17 april 2019 colombus blue jackets tampa bay lightning speltips rekar nhl

Speltips NY Rangers – Tampa Bay Lightning 2/6: Stanley Cup

New York Rangers tar sig an de regerande mästarna Tampa Bay Lightning i semifinalen av Stanley Cup och tillika finalen av Eastern Conference. Den första matchen spelas torsdagen den 2 juni 2022 med nedsläpp kl 02:00 svensk tid.

New York Rangers svarade för en imponerande insats när man till slut kunde besegra Carolina Hurricanes i match 7 i måndags. Det blev en jämn och tät matchserie hela vägen men det var Rangers som var starkast mot slutet. Hurricanes hade chansen att avgöra i match 6, men Rangers reste sig och vann med 5-2 i Madison Square Garden.

Anförda av Mika Zibanejad kunde New York Rangers sedan vinna den sjunde matchen med klara 6-2 på bortais. Svensken stod för två assist i den matchen och har totalt gjort 19, vilket ger en tredje plats poängligan i Stanley Cup.

Nu väntar så ett svenskmöte mot Victor Hedmans Tampa Bay Lightning i semifinalen. Båda lagen tog 110 poäng i grundserien, men det är de dubbla regerande Stanley Cup-mästarna Lightning som gäller som favoriter att ta sig till finalen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rangers bjuder upp till dans

Tampa Bay Lightning var illa ute i den första rundan där man ställdes mot Toronto Maple Leafs. De sistnämnda hade då matchboll inför match 5, men därifrån har Lightning visat mästartakter. De vann de två sista matcherna och gick vidare med 4-3 i serie mot Toronto och kunde sedan vinna i fyra raka matcher mot Florida Panthers i kvartsfinalen.

Tampa Bay Lightning kommer således till den här matchen med sex raka segrar bakom sig. Mot ett Panthers som tog flest poäng av alla lag i grundserien av NHL släppte man endast in totalt tre mål över fyra matcher.

Den matchserien avslutades för en vecka sedan medan NY Rangers har haft en betydligt kortare uppladdning inför den här semifinalen. Vilka som kan dra fördel av den faktorn återstår att se. Ibland kan det vara en nackdel att inte hålla igång tempot matchandet, samtidigt bör det vara en fördel i det långa loppet.

Hursomhelst är det jämna förutsättningar om vi ser till oddssättningen inför den här matchen. Tampa Bay är knappa favoriter då ett spel på att bortalaget vinner under ordinarie tid ger omkring 2.28 gånger insatsen. Ser vi till inbördes möten under säsongen är det dock fördel Rangers som vunnit samtliga tre matcher.

Florida Panthers hade väldigt svårt att få hål på Andrei Vasilievskiy i Tampa-kassen, men jag tror att ett NY Rangers med go i laget efter två raka segrar och totalt 11 mål har goda möjligheter i den här första matchen. Över en hel matchserie kommer nog Rangers få det tufft, men här finner jag anledning att tro att man bjuder upp till dans. Mitt spel blir att det kommer göras över 5.5 mål totalt till 1.86 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 02:00, torsdag 2 juni 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: