Inför SHL 2022/23: Odds och långtidsspel

Martin Efvergren Publicerat: 21 September 2022

SHL 2022/2023 ser ut att bli en säsong där vi kan förvänta oss högre kvalitet än på många år. Alla lag har rustat och förutsättningarna är jämna. Vi har tittat närmare på vilka lag som ändå hålls som favoriter hos spelbolagen.Lördagen den 17 september drar SHL 2022/23 igång med en fullmatad premiäromgång. Förväntningarna är högre än på mycket länge då kvaliteten generellt har höjts om vi ser till lagen på pappret. Detta beror förstås på situationen i Ryssland och alla de spelare från KHL som har valt att komma till Sverige.

Förutsättningarna är nog också jämnare än på länge och på förhand måste vi slå fast att det är svårtippat. Färjestad är regerande mästare och var även favoriter inför förra säsongen. Deras väg fram till guldet var dock långtifrån spikrak och till den här säsongen är det flera lag som, vid en snabb överblick över trupperna, ser ut att ha närmat sig FBK:s slagstyrka.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Odds inför SHL 2022/23

Färjestad vad alltså favoriter hos de flesta spelbolagen inför förra säsongen och vi har tittat närmare på hur det ser ut på oddsmarknaden inför SHL 2022/2023. Lucky Sport erbjuder långtidsspel till bra odds och hos dem är det Färjestad som gäller som knappa favoriter även inför den här säsongen. Ett spel på att Thomas Mitells manskap försvarar guldet kan spelas till 5.80 gånger insatsen.

Som andrahandsfavoriter hittar vi två lag på delad plats. Det handlar då om förra säsongens finallag Luleå HF och om Rögle BK som går in i den här säsongen med SHL:s yngsta trupp. Både Luleå och Rögle står i oddset 6.80 som vinnare hos Lucky Sport.

Oddsmässigt är det inte mycket som skiljer mellan de här förväntade topplagen och steget ner till de nästa två lagen är inte heller långt. Som delad fyra hittar vi Skellefteå AIK och Frölunda HC till oddset 7.80.

De sistnämnda var emellertid tränarnas favoriter på upptäcktsträffen och, något överraskande, delade Frölunda den förstaplatsen med nykomlingen HV71. För den som tror att tränarna är rätt på det vad gäller HV så kan det spelas till 11.00 gånger pengarna att Jönköpingslaget vinner SM-guld.

Givet oddssättningen hos Lucky Sport är det Malmö Redhawks och IK Oskarshamn som har sämst möjligheter den här säsongen. De båda ger hela 60.00 gånger insatsen som vinnare av slutspelet i SHL 2022/23.

  spela på SHL hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

SHL 2022/23 – långtidsspel:

Vinnare: Odds:
Färjestad 5.80
Luleå 6.80
Rögle 6.80
Skellefteå 7.80
Frölunda 7.80