24 mars 2019 hv71 färjestad speltips shl

Speltips Färjestad – Luleå 2/5: SM-final 2

Luleå leder med 1-0 i matcher inför den andra SM-finalen mot Färjestad. Matchen spelas måndagen den 2 maj 2022 med nedsläpp kl 19.30.

Det blev en jämn och intensiv första SM-final i Luleå där hemmalaget till slut vann med 4-1. Segern bärgades i den tredje perioden som Luleå vann med 3-0. Annars var det snarare Färjestad som hade ett visst momentum efter två perioder då ställningen fortfarande var 1-1.

Luleå slutade på andra plats i grundserien av SHL medan ett topptippat Färjestad bara blev sexa. I slutspelet har dock de sistnämnda höjt sig flera nivåer och förutsättningarna inför den här finalen kändes väldigt jämna.

Den första matchen gav heller ingen anledning att revidera den uppfattningen. Bortsett från Luleås rivstart i den tredje perioden var lördagens möte en helt jämn tillställning och mycket talar för att hemmastarka Färjestad kommer göra det än bättre när man nu får spela i Karlstad.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmastarka Färjestad

Färjestad har nu förlorat tre raka matcher mot Luleå om vi räknar in de två sista mötena i grundserien. Men att FBK är som ett annat lag nu än vad man var under grundserien är ingen överdrift.

På vägen fram till den här SM-finalen har man slagit ut tabelltrean Skellefteå samt serievinnarna Rögle. Framförallt har man lyckats med det tack vare fina prestationer på hemmais där man alltjämt är obesegrade i slutspelet. Mot Skellefteå vann man samtliga tre hemmamatcher och detsamma gjorde man mot Rögle.

Luleå har varit starka både hemma och borta och det gör dem till knappa favoriter i den här finalen. De slog ut både Örebro och Frölunda med 4-1 i matcher och de har bara förlorat en bortamatch så här långt.

Även om det blev förlust för Färjestad i lördags så tycker jag att de gjorde en bra bortamatch, en insats som talar för att den här finalserien kommer att bli jämn hela vägen. När de nu får spela hemma i Karlstad igen finner jag anledning att tro att de har goda chanser att utjämna.

Mitt spel blir att Färjestad vinner den här matchen under ordinarie tid till 2.30 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner
Odds: 2.30
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:30, måndag 2 maj 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: