24 mars 2019 hv71 färjestad speltips shl

Speltips Färjestad – Luleå 9/5: SM-final 6

Luleå har matchboll inför den sjätte SM-finalmatchen mot Färjestad. Matchen spelas måndagen den 9 maj 2022 med nedsläpp kl 19.30.

Efter fem spelade matcher av SM-finalen i hockey har båda Färjestad och Luleå vunnit sina hemmamatcher. Det ger att Luleå leder matchserien med 3-2 och har chansen att spela hem SM-guldet i Karlstad denna måndagskväll.

Luleå skaffade sig matchboll i och med 4-0-segern på hemmais i lördags. Norrbottningarna inledde matchen bäst men utdelningen var inte bättre än att man bara ledde med 1-0 inför den tredje perioden.

I den sista akten kunde sedan Luleå förbättra effektiviteten. Med mindre än fem minuter kvar att spela hade man gått ifrån till 3-0 och fyran gjordes i öppen kasse efter att FBK tagit ut Dominik Furch.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fortsatt tillknäppt

Luleå vann lördagens möte välförtjänt och har återigen skaffat sig momentum i matchserien. Men vi vet också att hemmafaktorn har spelat stor roll i den här SM-finalen och därtill har vi att göra med ett Färjestad som har vunnit samtliga sina hemmamatcher i slutspelet.

När lagen senast möttes i Karlstad vann Färjestad med 3-2 efter avgörande i förlängning. Den första matchen på värmländsk mark slutade 4-0 till FBK. Färjestad har tagit initiativet i båda de matcherna och har förstås goda chanser att nu ta det här till en sjunde och avgörande match i Luleå.

Färjestad gäller också som knappa favoriter hos spelbolagen inför SM-final 6. Ett spel på att hemmalaget vinner under ordinarie tid ger då omkring 2.25 gånger insatsen.

Att det är två jämnstarka lag som gör upp om SM-guldet råder det ingen tvekan om vid det här laget. Luleå har en stor fördel i det att det räcker om de vinner sina hemmamatcher men Färjestad har varit oerhört starka på hemmais och som jag ser det är de rättmätiga favoriter i den här matchen.

Men framförallt är det mycket som talar för att det här kommer bli en jämn och tät tillställning. FBK lyckades inte spräcka Joel Lassinanttis nolla senast och Luleå har bara gjort två mål totalt i sina två bortamatcher. I fyra av de fem spelade finalmatcherna har det gjorts under 5.5 mål totalt.

Mitt spel blir att det kommer göras under 5.5 mål även i den här matchen. Det spelas till 1.77 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:30, måndag 9 maj 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: