Speltips Färjestad – Växjö Lakers 22/9: Tufft test för Jönsson

Axel Sjödin Publicerat: 22 September 2022

De regerande mästarna Färjestad välkomnar Växjö till Löfbergs Arena för ett spännande möte under torsdagen.

Färjestad - Växjö Lakers

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De två mästarna från de två senaste SHL-säsongerna gör upp redan i den andra omgången i vad som kan bli en spännande match. Färjestad är det lag som gäller som favoriter inför matchen och de regerande mästarna har redan hunnit inleda säsongen med en stabil vinst, medan det inte gick lika bra för Växjö i öppningsmatchen.

Färjestad lyckades städa undan Leksand med förhållandevis bekväma 3-1 i öppningsmatchen hemma i Karlstad och siktar nu på att göra detsamma mot Växjö. De regerande mästarna tillhör en av flera favoriter till guldet även i år även om truppen inte känns lika stjärnspäckad som den gjorde sist då de övertygade rejält under slutspelet.

De har dock lyckats behålla en slagkraftig trupp även inför i år även om det finns lite frågetecken både på målvaktssidan och i anfallet. Tiden får utvisa om de kan hålla samma höga kvalitet även i år, men det är absolut ingen omöjlighet att de lyckas ta en andra raka titel efter över tio år utan en SHL-vinst.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Växjö har tappat Sam Hallam

Gästande Växjö har tagit ett kliv tillbaka inför årets säsong och tillhör inte riktigt en av de stora titelutmanarna så som de har gjort många gånger under de senaste åren. Sam Hallam har lämnat tränarbåset och har istället tagit över Tre Kronor, vilket är en stor anledning till varför Växjö inte är lika upphaussade i år.

Hallam har lett klubben till väldiga framgångar under hans tio år som tränare och den gamla FBK-legendaren Jörgen Jönsson, som nu tagit över, har stora skor att fylla. Vi får se ifall Jönsson kan leda Växjö till en seger mot sin gamla klubb, men det kommer inte att bli lätt.

De fick en tuff start på säsongen efter en förlust på övertid mot ett av de förväntade bottenlagen Oskarshamn och det lär inte bli lättare mot de regerande mästarna. Men Växjö har trots allt fortfarande en stark trupp och Jönsson är en bra tränare, vilket ändå gör att de tillhör lagen som förväntas utmana de fem klara topplagen i ligan.

Frågan är om de är redo att lägga in en ny växel riktigt ännu, jag tror som sagt att de kommer att få det svårt för Färjestad nu på torsdag och därmed spelar vi också på den raka hemmavinsten (3-väg) för 1.86 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner (3-väg)
Odds: 1.86
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: