Speltips Frölunda – Luleå 6/1: Jämnt toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 6 January 2022

Frölunda möter Luleå i Scandinavium i de båda lagens första match i SHL för året.

Frölunda - Luleå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är bara målskillnad som skiljer de båda lagen åt efter hösten då både Frölunda och Luleå har stått för en stark säsong hittills och avslutade året med 54 poäng och en delad tredjeplats. Det ska dock sägas att Frölunda har två matcher mindre spelade då de hade ett långt uppehåll från seriespelet under decembers senare hälft.

Göteborgarna har dock matchtempo i kroppen trots att de inte har spelat i SHL sedan den elfte december. De mötte nämligen Rögle i semifinalen av Champions Hockey League så sent som i tisdags där de föll med 3-5 nere i Ängelholm efter en väldigt händelserik och fartfylld match.

Därmed så har de inte heller haft lång tid på sig att vila upp sig inför toppmötet mot Luleå nu på torsdag. Med tanke på att Frölunda inte direkt visat upp någon strålande form under december så kan de mycket väl få det tufft i Scandinavium.

Utöver förlusten mot Rögle i öppningsmötet i CHL så har de förlorat tre av sina fyra senaste matcher i SHL under december där deras senaste match var en 0-4-förlust mot Brynäs framför ett fullsatt Scandinavium.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luleå kan gå för tredje raka segern

Luleå har däremot övertygat under december där de avslutade med två förkrossande vinster mot Färjestad med 8-0 och och Leksand med 4-1 under mellandagarna. Tidigare under månaden så har samtliga fem matcher slutat med förlängning, men de har vunnit en majoritet av dessa och verkar utan tvekan vara det mest formstarka laget inför torsdagens drabbning.

Med tanke på att Frölunda har två färre matcher spelade så gäller det att vinna nere i Göteborg ifall de vill behålla sin tredjeplats och med tanke på att de har fått mer tid att vila och har ett fördelaktigt skadeläge jämfört med göteborgarna så känns det inte alls orimligt att de lyckas.

Frölunda är knappa favoriter hos spelbolagen, men det finns goda förutsättningar för att Luleå ska kunna få med sig majoriteten av poängen på trettondedag jul i min mening. Därmed spelar vi på att Luleå vinner med förlängning inkluderad för 2.10 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luleå vinner (inkl. förlänging)
Odds: 2.10
Bolag: Expekt
Spelstopp: 14:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: