Speltips Frölunda – Timrå 17/9: SHL-premiär

Martin Efvergren Publicerat: 17 September 2022

Topptippade Frölunda HC tar emot Timrå IK i premiären av SHL 2022/23. Matchen spelas lördagen den 17 september med nedsläpp kl 15:15.

Frölunda – Timrå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förväntningarna är, som alltid, höga på Frölunda HC. Förra säsongen ses som en besvikelse då man ”bara” blev fyra i grundserien samt blev utslagna av Luleå i semifinalen av slutspelet. Nu går man in i en säsong som på förhand ser ut att kunna bli väldigt jämn och målsättning är förstås att spela hem klubbens sjätte SM-guld.

Nästan alla lag kommer med starkare trupper på pappret jämfört med förra säsongen. I Frölundas fall handlar det framförallt om att man har kunnat knyta till sig en toppklassmålvakt i Lars Johansson. Därutöver har man också fått in spets i spelare som Jere Innala, Anthony Greco och Petteri Lindbohm.

Frölunda tävlingssäsong är ju redan påbörjad då man redan spelat fyra matcher i deras favoritturnering CHL. Man inledde med tre raka segrar, men i det senaste bortamötet mot tjeckiska Mountfield blev det förlust med 5-3.

Fördel Frölunda

Timrå IK slutade sist i grundserien av SHL förra säsongen, men lyckades klara sig kvar efter seger med 4-0 i matcher i play out mot Djurgården. Till den här säsongen har man emellertid rustat ganska rejält och förväntas ha goda möjligheter att undvika bottenstrid.

Forwardskvartetten Jonathan Dahlén, Anton Lander, Anton Wedin och Emil Pettersson är spelare som garanterat lär höja Timrås nivå den här säsongen. Samtidigt har också kraven höjts och det är ganska mycket nytt i Anders Karlssons trupp som behöver hitta sina platser i det kollektiva.

Frölunda har visserligen tappat stortalangerna Simon Edvinsson och Elmer Söderblom, men Roger Rönnberg förfogar ändå över en trupp utan några uppenbara brister. Och om den gamla sägningen att målvakten gör halva laget i hockey stämmer så är det mycket som talar för att Frölunda kommer att vara klart bättre än förra säsongen.

Som jag ser det har Frölunda i alla fall goda möjligheter att få en bra start. De är redan igång med sitt tävlingsmatchande och bör ligga en bit före Timrå just nu. Mitt spel blir därför en rak etta, att Frölunda vinner till 1.75 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner
Odds: 1.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:15, lördag 17 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: