Speltips HV71 – Leksand 27/9: Hemmapremiär

HV71 gör hemmapremiär i återkomsten till SHL då man gästas av Leksands IF i den tredje omgången. Matchen spelas tisdagen den 27 september 2022 med nedsläpp kl 19:00.

HV71 är tillbaka i SHL efter att ha varit nere i Hockeyallsvenskan och vänt. Trots att man kommer från en väldigt bra säsong valde man ändå att, till stora delar, bygga om truppen. På pappret ser man starka ut och på flera håll har man till och med tippats som SM-guldvinnare.

Av de två första matcherna i SHL att döma har HV en lång bit kvar innan man är på en sådan nivå. Visserligen gjorde man det väldigt bra under försäsongen där man radade upp segrar, men insatserna mot Luleå och Malmö har inte direkt övertygat.

Efter att ha varit, mer eller mindre, chanslösa uppe i Luleå tog man emellertid ett steg i rätt riktning borta mot Malmö i torsdags. Där kunde man vända underläge i den tredje perioden för att sedan vinna (inte helt välförtjänt) efter straffar.

Två bra målvakter

Leksands IF har ett par bättre säsonger bakom sig, men den stora pricken över i:et saknas fortfarande. Inför den här säsongen ses man generellt som ett lag för den övre halvan, men inte som någon av huvudfavoriterna.

Man inledde säsongen med att möta de regerande mästarna Färjestad på bortais och det blev, som väntat, en tuff uppgift. Hemmalaget hade greppet om den här matchen som slutade med en 3-1-förlust för Leksand.

I torsdags kunde man sedan studsa tillbaka i hemmapremiären mot Skellefteå. Det blev en väldigt jämn och tät tillställning där Carter Camper gjorde matchens enda mål med mindre än en och en halv minut kvar av den tredje perioden.

HV71 gör nu hemmapremiär efter en lång tids längtan efter SHL-hockey i Jönköping. Det lär bli bra drag i Husqvarna Garden och det stödet talar till hemmalagets fördel. Spelet man har presterat i de två första bortamatcherna gör det dock inte då det generellt har sett otajmat och styltigt ut.

Jag räknar med att vi kommer få se ett bättre HV i den här matchen, men man ställs mot ett Leksand som är svåra att få hål på. Mantas Armalis imponerade och höll nollan senast och burväktare Joni Ortio har varit HV:s bästa spelare så här långt. Mitt spel blir att det kommer göras under 5.5 mål totalt till 1.77 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 27 september 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: