Speltips Linköping – Luleå 29/9: Toppen mot botten

Tabelljumbon Linköping drabbar samman med Luleå i Saab Arena under torsdagskvällen.

Då Linköping har hunnit spela än match mer än sina konkurrenter nere i botten och fortfarande innehar jumbopositionen i tabellen så kan man knappast påstå att det har varit någon strålande säsongsinledning för östgötarna. Luleå kan i sin tur klättra upp i toppen vid en vinst här då de ligger på sex poäng efter tre spelade matcher.

Linköping tillhör den skara lag som beräknas få det tufft i SHL under säsongen och säsongsinledningen har inte direkt motbevisat skeptikerna. Det är dock fortfarande väldigt tidigt, men deras tre inledande matcher var samtliga förluster, även om de fick med sig en poäng mot Örebro.

I det senaste mötet mot Färjestad kom dock första vinsten, vilket lär ha varit en väldig lättnad. De tappade först en 3-1-ledning till 3-3 i den tredje perioden, men kunde i alla fall få med sig två poäng efter att ha vunnit på straffar tillslut.

Det är såklart en tung seger mot ett topplag, men Färjestad dominerade trots allt matchbilden och det var gästernas sex utvisningar som gav Linköping en biljett in i matchen, vilket de utnyttjade genom två power-play-mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luleå har varit kliniska mot sämre motstånd

Luleå har haft två väldigt klara vinster mot HV71 och nu senast mot Brynäs där de har vunnit med tre måls marginal. Men de åkte på problem mot Rögle i deras enda förlust hittills på säsongen i en match som slutade 2-4.

Rögle hade fått med sig 3-0 i Coop Norrbotten Arena efter knappa kvarten och därefter väntade en rejäl uppförsbacke för Luleå, som dessutom drog på sig ett flertal utvisningar på vägen. Men de lyckades trots allt reducera två gånger om, även om det inte räckte till i slutändan.

Luleå är i vanlig ordning en av topplagen som förväntas vara med och utmana om titeln och hittills har de sett väldigt stabila ut mot motstånd som de förväntas slå. Det är illavarslande för Linköpings del, trots deras senaste seger mot Färjestad.

Det var flera faktorer som låg bakom att Linköping kunde ta sin första seger mot Färjestad, men jag tror inte att de kommer att upprepas igen när ett vasst Luleå kommer på besök. Vi spelar därmed helt enkelt på den raka bortasegern under ordinarie tid för lockande 2.22 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luleå vinner (3-väg)
Odds: 2.22
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: