Speltips Linköping – Örebro 22/3: Jämna förutsättningar

Ett slutspelsjagande Linköpings HC gästas av Örebro HK i den näst sista omgången av grundserien i SHL. Matchen spelas tisdagen den 22 mars 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Linköping har inte heller den här säsongen fått det att lyfta, men än lever drömmen om ett slutspel. Tillsammans med Malmö, Brynäs och Oskarshamn slåss man om plats 9 och 10 som innebär ett vidare slutspel.

LHC ligger just nu på 12:e plats, men man är bara en poäng efter Malmö och Brynäs som har en match mer spelad. En seger här skulle alltså sätta dem i förarsätet inför den sista omgången av grundserien.

Linköpings form ser också relativt god ut. De kommer till den här matchen med tre segrar på de fyra senaste matcherna. I torsdags tog man två mycket viktiga poäng då man besegrade Oskarshamn hemma efter straffar i en match som slutade 2-2.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnål historik

Örebro HK har också de en hel del att spela för. De ligger just nu på en sjunde plats med målet att nå topp-6. Med två matcher kvar att spela är man två poäng efter Växjö som också de har två matcher kvar. Vid en seger här kliver man upp på samma poäng som Färjestad som just nu har en match mer spelad.

Örebro gör nu sin sjätte raka bortamatch. Av de fem tidigare har man vunnit tre och förlorat två. Man kommer från två raka solida insatser där man besegrat Djurgården och Oskarshamn och totalt endast släppt in ett mål.

Det är jämna förutsättningar inför det här mötet. Båda lagen har mycket att spela för och någon klar favorit finns inte. Hos spelbolagen gäller emellertid Örebro som väldigt knappa favoriter.

Säsongens tidigare möten mellan de här lagen har också varit jämna. När de senast möttes i december vann Linköping i Örebro med 3-1. Senaste mötet i Linköping vann Örebro med 3-2 efter förlängning.

Vi kan nu räkna med en jämn tillställning av slutspelskaraktär. ÖHK har fyra raka målsnåla bortamatcher bakom sig och kommer nog försöka bygga vidare på det disciplinerade spelet. LHC är mer oberäkneliga. De föll nyligen med hela 7-0 borta mot Malmö men repade sig sedan direkt då man vann med 3-0 mot Skellefteå.

Det har varit jämnt och relativt målsnålt i de tre tidigare mötena mellan Linköping och Örebro. Det har gjorts under 5.5 mål i samtliga de matcherna och när allt nu ska till att avgöras är det mycket som talar för att det kommer bli än tätare. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 5.5 mål i den här matchen till 1.67 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.67
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 22 mars 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: