Speltips Linköping – Skellefteå 20/9: Offensiv prägel

Martin Efvergren Publicerat: 20 September 2022

Linköpings HC tar emot Skellefteå AIK i den andra omgången av SHL. Matchen spelas tisdagen den 20 september 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Linköping – Skellefteå

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Linköping har haft svårt att få det att lyfta de senaste åren. Förra säsongen slutade man på en elfte plats och missade därmed en plats i åttondelsfinalerna på grund av sämre målskillnad än Brynäs.

Till den här säsongen har man gjort ett par fina förstärkningar som man hoppas kan bidra till att man ska kunna utmana om en högre placering. Bland andra sticker värvningarna av Oscar Fantenberg, Linus Hultström, Ty Rattie och Markus Hännikäinen ut.

Lördagens premiärmatch borta mot Örebro såg ut att kunna bli drömstart för LHC, men i slutskedet av den tredje perioden kunde hemmalaget kvittera till 2-2. I förlängningen var det sedan Örebro som såg till att få med sig bonuspoängen från en match mellan två jämnstarka lag.

Framåtlutade lag

Skellefteå AIK slutade på tredje plats i grundserien förra säsongen. I slutspelet åkte man dock ut direkt i kvarten där man ställdes mot Färjestad.

Robert Ohlsson förfogar nu över en trupp som till stora delar är intakt och som kryddats med framförallt Pär Lindholm. Den kontinuiteten till trots så såg SAIK-maskineriet inte speciellt väloljat ut i hemmapremiären mot Malmö Redhawks i lördags. Man vann visserligen skotten med 31-23, men det var gästerna som var effektivast och rejälast.

Inför den tredje perioden var ställningen 2-2 efter att Skellefteå vänt ett 2-0-underläge. I slutakten skulle dock Malmö komma att gå ifrån till en 5-2-seger, vilket kanske premiäromgångens största skräll.

För Linköpings del väntar nu en hemmapremiär och de kan nog räkna med ett revanschsuget Skellefteå på andra sidan. Förutsättningarna är förstås jämna, men det är bortalaget som gäller som knappa favoriter hos spelbolagen.

Utgången känns oviss men jag finner anledning att tro på en mer målrik tillställning. SAIK gjorde flest mål av alla i grundserien förra säsongen och de lär inte komma till den här bortamatchen för att riskminimera. Samtidigt räknar jag med ett heltänt hemmalag som kommer vilja sätta tonen. Mitt spel blir att det kommer göras över 5 mål (asian handicap) till 1.83 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian)
Odds: 1.83
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 20 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: