Speltips Luleå – HV71 17/9: Topptippade lag

Martin Efvergren Publicerat: 17 September 2022

Luleå HF och nykomlingen HV71 drabbar samman i premiären av SHL 2022/23. Matchen spelas lördagen den 17 september med nedsläpp kl 18:00.

Luleå – HV71

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Thomas Berglunds Luleå bygger vidare i sin jakt på klubbens andra SM-guld. Precis som de senaste säsongerna är man en av förhandsfavoriterna, men det är många lag som är med om budet inför SHL 2022/23.

För Luleås del går det emellertid inte gärna att ha någon annan målsättning än SM-guld. Detta då man var så oerhört nära förra säsongen då det bar ända fram till en sjunde avgörande match i SM-finalen mot Färjestad. Precis som i slutspelet blev man ju också tvåa i grundserien.

Till den här säsongen har man dock tappat ett par bärande spelare. Spelare som Linus Omark, Pontus Andreasson och Sami Lepistö är inte längre kvar och ersättare har man hittat i Jesper Sellgren och Leo Komarov. I övrigt är mycket sig likt i Bulan och Skuggans lagbygge.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Försvarsstarka lag

Desto större spelaromsättning har det varit hos nykomlingen HV71. Sejouren i Hockeyallsvenskan blev bara ettårig, men man här ändå valt att göra en hel del förändringar och, på pappret, ser man väldigt starka ut.

Tommy Samuelsson satte en stabil grundstruktur under förra säsongen och nu har man spetsat med en hel del kvalitet, framförallt vad gäller forwardsuppsättningen. André Petersson och Mattias Tedeby har vänt hem till Jönköping och därtill lär även spelare som Lucas Elvenes, Mikkel Bödker och Eric Martinsson höja nivån.

På upptaktsträffen gav SHL-tränarna HV71 och Frölunda flest röster på frågan om vilka som vinner SM-guld. Det är nog inte en helt rimlig förväntning på en nykomling, men det har onekligen sett stabilt ut på försäsongen då man radat upp segrar.

Kontinuiteten i laget samt att man har spelat tävlingsmatcher i CHL är faktorer som talar till Luleås fördel här. De släppte också in minst antal mål av alla lag i SHL förra säsongen och ser fortsatt ut ha en stabil grund att stå på.

En premiär är förstås alltid mer oviss på förhand, men jag räknar med att det här blir en jämn batalj mellan två välorganiserade lag som säkerligen kommer utmana om topplaceringar. Mitt spel blir att det kommer göras under 5.5 mål totalt till 1.62 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.62
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:00, lördag 17 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: