Speltips Luleå – Rögle 22/9: Tidigt toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 22 September 2022

I SHL:s andra omgång för säsongen så kan vi se fram emot ett förväntat toppmöte mellan Luleå och Rögle.

Luleå - Rögle

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen ses som potentiella titelutmanare i det alltid lika jämna och spännande SHL och båda lagen har också inlett säsongen med varsin vinst efter att ligan hade premiär i helgen. Luleå besegrade HV71 i en fläckfri 3-0-vinst samtidigt som Rögle säkrade en vinst på övertid mot Brynäs och därmed fick med sig två poäng.

Luleå har i stort sett lyckats behålla ungefär den trupp de hade under fjolåret där de tog sig hela vägen till SM-final men föll mot Färjestad i den sjunde och avgörande matchen. Det innebär att Luleå rimligtvis bör vara starka i år igen även om de har tappat ett par såsom Linus Omark och Sami Lepistö.

Luleå var ett av SHL:s starkaste hemmalag under fjolåret och kliver in i torsdagsmatchen som rätt klara favoriter mot Rögle. HV71 städades som sagt undan prydligt med 3-0 och det fick nog ingen som trodde på Luleå inför säsongen att ifrågasätta vad vi alla väntade oss. Det känns som ett förhållandevis säkert kort att de kommer att vara med och utmana i toppen återigen och det ska bli spännande att se hur de tacklar årets första riktiga test i SHL.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det finns lite mer ovisshet kring Rögle

Även gästerna förväntas som sagt vara med och utmana om guldet i år, men det är mer öppet för diskussion då det har varit en större spelaromsättning i Ängelholmsklubben än vad det har varit i till exempel Luleå.

De har tappat tunga namn som Leon Bristedt och Lucas Ekeståhl Jonsson samtidigt som Mattias Sjögren har slutat. De har dock värvat in en del nya namn i form av Kim Rosdahl, som gjorde succé i sin kedja i Oskarshamn i fjol, samt Riley Sheen och Theodor Niederbach.

I våras så räckte de bara till en semifinal där de förlorade mot de slutgiltiga mästarna Färjestad och led då av en lite för tunn trupp, vilket inte riktigt har åtgärdats inför den kommande säsongen. De har i alla fall vunnit alla matcher i CHL hittills och säkrade en första, lite krystad, seger mot Brynäs i helgen.

Luleå känns dock snäppet mer stabila och lär, på grund av mindre spelaromsättning, vara mer samspelta i ett tidigt skede av säsongen. Vi spelar därmed på att hemmalaget vinner under ordinarie tid för 1.95 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luleå vinner (3-väg)
Odds: 1.95
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: