Speltips Malmö – Frölunda 24/9: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 24 September 2022

Malmö Redhawks och Frölunda HC drabbar samman i den tredje omgången av SHL. Matchen spelas den 24 september 2022 med nedsläpp kl 15:15.

Malmö – Frölunda

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö Redhawks slutade på en tolfte plats i SHL förra säsongen och många har tippat att de kommer att gå en ny, tuff säsong till mötes. På pappret förfogar Tomas Kollar inte över den mest meriterade truppen, men de är fysiskt starka och planen är att man ska bli ett riktigt jobbigt lag att möta.

Just detta visade man också prov i premiären borta mot Skellefteå. Man stod då för en disciplinerad insats när man, något oväntat, kunde ro hem en 5-2-seger.

I torsdags kopplade man sedan greppet om matchen då man gästades av HV71. Det var en jämn kamp, men Malmö var ändå det något bättre laget och det var inte orättvist att man kunde gå ifrån till en 3-l-ledning i den tredje perioden. Gästerna skulle dock samla kraft och vända till 3-3 i slutskedet för att sedan vinna med 4-3 efter straffar.

Frölunda är favoriter

Tränarnas guldfavoriter Frölunda fick inte någon succéstart på SHL-säsongen. Man var emellertid det dominerande laget när man tog emot Timrå i premiären, men resultatmässigt var det jämnt genom hela matchen. Efter tre perioder var ställningen 2-2 och det gick sedan till en straffläggning där Timrå gick segrande.

Frölunda fick det inte att lossna i premiären, men i torsdags kom den berömda ketchup-effekten i den andra perioden mot Örebro i Scandinavium. FHC låg då under med 1-0, men kunde vända till till ledning med 3-1. Det gav till slut en seger med 4-2 till hemmalaget.

Vi har nu att se fram emot ett möte mellan topptippade Frölunda och bottentippade Malmö Redhawks. Gästerna gäller också som knappa favoriter hos spelbolagen, men så här tidigt på säsongen känns utgången oviss.

Malmö har gjort det bra inledningsvis och jag tror att man kommer kunna stå upp på ett bra sätt mot ett Frölunda som nu gör sin första bortamatch i SHL den här säsongen. Malmö är medvetna om sina begränsningar och att de behöver vara taktiskt smarta om de ska slå ett lag som Frölunda.

Förutsättningarna gör att jag tror på en mer tillknäppt tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 5.5 mål totalt till 1.85 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:15, lördag 24 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: