Speltips Örebro – Rögle 27/1: Formsvagt

Örebro mot Rögle är en av få matcher som inte blivit uppskjutna från torsdagens SHL.

Det är två relativt formsvaga lag som drabbar samman på Behrn Arena under torsdagskvällen, men det är viktiga poäng på spel och två lag som nog känner att de behöver vända deras negativa trender i SHL snarast.

Örebro har inte vunnit en match på ordinarie tid på snart två månader, det har varit två övertidsvinster och sex förluster i deras åtta senaste matcher och det nya året har inte inletts mycket bättre.

De har nu fyra raka förluster, varav de två senaste har kommit sedan årsskiftet. På grund av coronaläget som gör att många matcher blir inställda i nuläget så har de heller inte spelat en match på snart tre veckor. Det finns nog risk för att de kanske inte riktigt har matchtempo i kroppen när Rögle kommer på besök med andra ord.

Men trots den dåliga formen så har de fortfarande alla möjligheter att vara med och kriga om platserna till åttondelsfinalen då de bara är en poäng bakom Brynäs på tionde plats och har spelat två matcher mindre. Det gäller att lägga in en ny växel nu ifall de vill kunna klättra under vårkanten.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chans att studsa tillbaka för Rögle

Rögle inledde säsongen på ett strålande vis och körde länge över motståndet. De var serieledare under en väldigt lång period men har nu halkat ned till tredje plats i tabellen efter lite sämre resultat i SHL på senaste.

Det var kanske inte helt oväntat att Rögle skulle börja mattas av något då de hade otroligt bra utdelning under hösten i förhållande till den nymodiga statstisken med expected goals bland annat. De har fortfarande fem matcher mindre spelade än ligaledarna Luleå, men med Luleås form så kan det bli svårt att ta ikapp det försprånget ändå.

Men även om formen i SHL inte har varit särskilt imponerande med två vinster och fyra förluster på deras senaste sex så har de i alla fall levererat i Champions Hockey League under samma period. De visade att de fortfarande kan prestera på hög nivå då de slog ut Frölunda med två vinster i dubbelmötet i semifinalen.

Nu möter de ett formsvagt och ringrostigt Örebro och bör ha alla möjligheter att studsa tillbaka i seriespelet. Det är en jämn match hos spelbolagen men Rögle bör ses som knappa favoriter här i min mening och därför spelar vi på bortalaget för 1.91 gånger pengarna hos 888sport. Vinst vid förlängning och straffar ingår i spelet.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Rögle vinner (inkl. förlängning)
Odds: 1.91
Bolag: 888sport
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: