Speltips Rögle – Färjestad 16/4: Semifinal 1

Martin Efvergren Publicerat: 16 April 2022

Rögle och Färjestad drabbar samman i den första matchen i semifinalserien av SM-slutspelet i hockey. Matchen spelas lördagen den 16 april 2022 med nedsläpp kl 15.15.

Rögle – Färjestad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rögle ställdes på oväntat stora prov i sin kvartsfinalserie mot Oskarshamn. Ängelholmslaget som vann grundserien i SHL gällde som stora favoriter inför matchserien men Oskarshamn stod upp så pass väl att det hela avgjordes först i den sjunde och sista matchen.

Oskarshamn hade matchboll inför den sjätte matchen på hemmais, men då höjde sig Rögle när det krävdes som mest. De vann då 5-2 i Oskarshamn och kunde sedan säkra semifinalplatsen tack vare en seger med 4-1 på hemmais.

Färjestad var favorittippade inför säsongen men blev bara sexa i grundserien. De gällde därmed som underdogs inför mötet mot Skellefteå i kvartsfinalen. Men slutspelet ser ut att ha fått detta stjärnfyllda lag att vakna. I måndags kunde man avgöra matchserien mot SAIK i och med en stabil 5-0-seger i Karlstad. Den segern gav resultatet 4-2 i matcher.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämna förutsättningar

Rögle vann grundserien i SHL då man spelade ihop 100 poäng. Det var 18 poäng bättre än sexan Färjestad, men nu har de poängen ingen mer betydelse än att Rögle har en matchs hemmaplansfördel i den här semifinalen.

Känslan är att de här båda lagens prestationer i kvartsfinalerna har jämnat ut oddsen. Färjestad har definitivt höjt sig en nivå medan Rögle, utan att förta Oskarshamns insatser, inte riktigt har kommit till sin rätt ännu i det här slutspelet.

Ser vi till inbördes möten i grundserien är det också jämnt. Senast lagen möttes vann Rögle med 3-0 i Karstad, medan det senaste mötet i Ängelholm vanns av FBK med 3-2 efter förlängning. Totalt vann de två matcher var.

Rögle gäller nu som favoriter i den här första matchen och det kan nog vara så att en tyngd släppts från deras axlar sedan man undvikit ett smärre fiasko i kvartsfinalen. Samtidigt har Färjestad sett starka ut och de har framförallt förbättrat sitt försvarsspel i slutspelet.

Färjestad höll nollan senast och Rögle har bara släppt in totalt tre mål i sina två senaste matcher. Jag räknar med att det här kommer att bli en jämn och tät tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 5.5 mål totalt till 1.65 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.65
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:15, lördag 16 april 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: