Speltips Rögle – Färjestad 20/4: Semifinal 3

Färjestad leder med 2-0 i matcher mot Rögle inför semifinal 3 i SM-slutspelet i hockey. Matchen spelas onsdagen den 20 april 2022 med nedsläpp kl 19.00.

Rögle tog 18 poäng mer än Färjestad då man vann grundserien i SHL. De sistnämnda har dock höjt sig betydligt till slutspelet medan Rögle snarare har gått i motsatt riktning så här långt.

Rögle fick oväntat stora problem att besegra Oskarshamn i kvartsfinalen där det dröjde till den sjunde matchen innan Ängelholmslaget kunde avgöra. Nu har Färjestad kopplat greppen om den här semifinalen och Rögle måste höja sig om de ska kunna ta sig till final.

Båda matcherna har dock varit jämna och det har varit med uddamålet som Färjestad har vunnit. Det första mötet i Ängelholm vann bortalaget med 4-3 och måndagens möte i Karlstad slutade 2-1.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fortsatt tight

Det har varit två jämna matcher resultatmässigt, men i måndags måste ändå sägas att Färjestad var det bättre laget. Åtminstone var man det i de två första perioderna och totalt vann man skottstatistiken med hela 37-17.

Att Thomas Mitell har kommit och lyft ett underpresterande Färjestad är uppenbart. De var huvudfavoriter att vinna SM-guld inför säsongen och nu när det gäller som mest har man äntligen börjat visa sin klass.

Rögle var grundseriens bästa lag men Cam Abbott har inte fått sitt manskap att prestera som bäst i slutspelet så här långt. Än är det dock mycket kvar att spela om och de har en stark tredjeperiod att ta med sig till den här matchen.

På hemmais bör Rögle kunna stå upp på ett bättre sätt från start. De gäller också som knappa favoriter hos spelbolagen inför semifinal 3. Ett spel på att hemmalaget vinner under ordinarie tid ger cirka 2.33 gånger insatsen.

Färjestad har framförallt förbättrat sin defensiva organisation under Mitells ledning. Vad som tidigare var deras svaghet är nu kanske deras främsta styrka och jag räknar med att man kommer göra det svårt för Rögle att komma till chanser även i den här matchen.

Det har varit två täta matcher där båda lagen var väldigt effektiva i den första matchen. Det gjordes bara tre mål totalt senast och jag tror på en ny relativt målsnål tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 5.5 mål totalt till 1.71 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 20 april 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: