Speltips Rögle – Malmö 29/9: Skånederby

Det vankas Skånederby under torsdagens SHL då Rögle välkomnar Malmö till Catena Arena.

Inför torsdagens möte så är det faktiskt Malmö som ligger över Rögle i tabellen för ovanlighetens skull då gästerna har fått en väldigt fin start på säsongen. Båda lagen står på tre matcher spelade vardera och har chansen att haka på i toppen vid en vinst här.

Rögle har öppnat säsongen rätt bra de också då de inledningsvis slog Brynäs hemma, vilket de följde upp med en väldigt stark bortaseger mot Luleå. De hade 3-0 redan efter första perioden uppe i Luleå och fick spela stora delar av matchen i spel fem mot fyra.

Borta mot Skellefteå i den efterföljande matchen så räckte de dock inte till. De hamnade i ett 0-2-underläge efter knappa sju minuter och lyckades aldrig riktigt vända matchen efter det. Slutresultatet 5-2 kunde spikas efter att Jonathan Pudas tryckt dit det sista målet i öppen kasse.

När de nu återvänder hem till Ängelholm och möter ett betydligt mer överkomligt motstånd så har de dock alla möjligheter att studsa tillbaka efter förlusten senast.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö har inlett överraskande bra

Att Malmö har plockat sex poäng på sina tre inledande matcher utan att gå tomhänta vid något tillfälle är desto mer överraskande, inte minst med tanke på vilket motstånd de har ställts mot.

De inledde säsongen borta mot Skellefteå och hade omvända siffror från Rögles förlust då de istället lite chockartat vann premiären med just 5-2 efter att ha öst in tre mål i den tredje perioden efter att matchen hade stått och vägt länge.

Detta har de lyckats följa upp med en övertidsförlust mot HV71 och därefter en övertidsvinst mot Frölunda nu senast. De har alltså redan hunnit vinna mot två förväntade topplag under säsongsinledningen, men det är inget som de förväntas kunna hålla i. Malmös trupp ska inte vara vass nog för att kunna utmana om platser på den övre halvan och säsongens första riktiga förlust kan nog komma nu på torsdag.

Rögle är starka på hemmaplan och lär knappast slappna av i ett derby. Vi spelar därmed på att Rögle vinner (inkl. förlängning och straffar) och kombinerar det med ett spel på att det blir över 4,5 mål i matchen för 1.84 hos Expekt.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Rögle (2-väg) & över 4,5 mål
Odds: 1.84
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: