9 april 2018 Skellefteå Djurgården speltips semifinal SHL

Speltips Skellefteå – Färjestad 27/9: Toppmöte

Topptippade Skellefteå AIK och Färjestad gör upp i tisdagskvällens omgång av SHL. Matchen spelas den 27 september 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Skellefteå AIK var inte helt nöjda med sin säsongsinledning, men i lördagens hemmamöte mot Rögle var det tydligt att man bestämt sig för att ta tag i matchen. SAIK kom ut oerhört starkt och kunde koppla greppet om matchen i den första perioden som man vann med 2-0. Rögle höjde sig successivt, men hemmalaget höll undan och kunde till slut vinna med 5-2.

I matchen dessförinnan hade man gått mållösa i en jämn och tät tillställning borta mot Leksand. Där vann hemmalaget med 1-0 efter ett sent avgörande mål i den tredje perioden.

Efter fyra spelade matcher står Skellefteå nu på sex poäng och är nu ute efter revansch på det Färjestad som man föll mot i kvartsfinalen i våras.

Offensiv hockey

Färjestad slog ut Skellefteå med 4-2 i matcher i kvartsfinalen och kunde sedan gå hela vägen. Inför den säsongen var man favorittippade och de flesta räknar med att FBK kommer att vara med och utmana i toppen även den här säsongen.

De förväntningarna har man infriat så här långt då man toppar SHL inför den här omgången. Hemmastarka Färjestad inledde säsongen med två raka hemmamatcher och tillika segrar. I premiären slog man Leksand rättvist med 3-1 och därefter stod man för en mindre övertygande insats mot Växjö som man trots det besegrade med 4-2.

I lördags tappade man så poäng för första gången då man föll med 4-3 efter straffar borta mot Linköping. Det var en match där Färjestad vann skotten med 38-27, men där man ändå kan vara lite nöjda att man fick med sig poäng då man lyckades vända ett 3-1-underläge i den tredje perioden.

Förutsättningarna är förstås jämna inför den här matchen. Färjestad är framförallt väldigt bra hemma i Karlstad, men totalt sett har man inlett säsongen övertygande. Skellefteå har blandat och gett lite mer, men deras högstanivå är väldigt hög.

Skellefteå gjorde flest mål i SHL förra säsongen och det har gjorts över 5.5 mål totalt i tre av deras första fyra matcher. Jag tror att det här blir en offensivt inriktad och fartfylld match och mitt spel blir att det görs över 5 mål (asian handicap) till 1.68 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian)
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 27 september 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: