4 april 2017 Florida Panthers Montreal Canadiens speltips NHL

Speltips Florida Panthers – Washington Capitals 16/11: Skadedrabbat bortalag

Florida Panthers tar emot ett skadedrabbat Washington Capitals. Matchen spelas onsdag den 16 november med pucksläpp klockan 01.00

Florida Panthers och Washington Capitals är i grunden två mycket bra hockeylag och kommer troligtvis tas sig till slutspel båda två. Capitals reser ner till Florida med en aning skadebenägen trupp och ett bortaspel som inte skrämmer många. Florida däremot har vunnit fyra av sina sex hemmamatcher denna säsong och är erkänt starka hemma i FLA Live Arena. Florida har vunnit sex av de senaste åtta matcherna hemma mot Capitals.

Florida Panthers hade under många år det jättetufft och missade slutspel i många år, men har sedan tre år tillbaka varit ett lag att räkna med. Förra säsongen vann laget hela NHL, med hela 122 inspelade poäng, mer än någonsin i sin dryga 30 år långa karriär som Florida Panthers. Det gick dock inte vägen i slutspelet under förra säsongen, då man fick se sig besegrade av Tampa med 4-0.

Washington har åtta raka slutspel bakom sig, dock de har laget inte alls lyckat i sina fyra senaste slutspel. 17-18 tog man hem hela Stanley Cup och det är ett mål som Washington har nästan varje gång man startar en säsong. Förra året hade Washington ett poängsnitt på 1.22 poäng per match, så här långt har laget ett poängsnitt på 0.94 poäng per match.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ovechkin jagar Gordie Howe

Florida har nästintill en full trupp till mötet med Capitals, det är endast Duclair som saknas. Nyförvärvet Matthew Tkachuk har varit väldigt lyckat i Panthers-dressen så här långt och stått för fina 5+12 på 13 spelade matcher. Panthers behöver få igång herrar som Aleksander Barkov och Sam Reinhart om det ska bli något guld, de har startat helt okej men inte mer än så. Defensivt får Aaron Ekblad lyfta enormt mycket istid och gör det alltid bra. Målvakten Spencer Knight har fina 92.2% i räddningar denna säsong.

Hos gästerna i Capitals är skadesidan mycket värre, upp till åtta spelare kan missa fighten. Det är bland annat Bäckström, Oshie, Wilson och Orlov som alla är bärande spelare för Capitals. Alexsander Ovechkin har startat fint och har stått för 688 fullträffar i sin NHL-karriär, är bara 13 fullträffar från tvåan i all-time listan och det är Gordie Howe. Det skiljer 106 mål till Gretzky och det är tveksamt om om ryssen löser det. Yevgeni Kuznetsov har startat fint och det har även nyförvärvet Dylan Strome gjort. John Carlson är Capitals Aaron Ekblad och har på sina elva matcher stått för fina sju pinnar.

Panthers är det bättre laget på pappret för tillfället, mycket tack vare skador på Capitals viktiga spelare. Panthers är ett vasst hemmalag och kommer troligtvis bärga två pinnar här efter 60 minuters spel. Capitals spelade mot Tampa under måndagen och hade ingenting att sätta emot, truppen är tunn för tillfället och nästan dubbla degen på Panthers är mycket bra här och spelas.

  100% – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Florida Panthers vinner
Odds: 1.83
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 01:00, onsdag 16 november 2022
TV:  Viasat
Stream: 

Jämför odds: