Odds och speltips inför JVM i ishockey

Axel Sjödin Publicerat: 10 August 2022

Under tisdag så drar Junior-VM igång efter att ha ställts in under december på grund av pandemin.

JVM i ishockey

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det händer inte ofta att vi får följa ett ishockeymästerskap under augusti och senare ett fotbolls-VM i december, men 2022 är inte heller ett år som alla andra. Det är i alla fall tio lag som kommer att kämpa om titeln i Kanada för en andra gång, efter att det första avbröts med flera trupper som blev smittade.

Turneringen kommer att spelas om helt, vilket kanske kan kännas lite bittert för svensk del då Juniorkronorna inledde med två övertygande segrar mot Ryssland och Slovakien senast. Det förstnämnda laget är såklart inte med i den här upplagan och blir istället ersatta av Lettland i turneringen.

Sveriges grupp består således av USA, Slovakien, Schweiz och Lettland och det är de fyra bästa lagen som tar sig vidare till slutspel. Kampen om gruppsegern förväntas stå mellan USA och Sverige, där nordamerikanerna har ett svagt favoritskap hos spelbolagen.

Det är dock värdlandet Kanada som ses som de stora favoriterna, i vanlig ordning, och därefter Finland. Sverige undvek därmed det tuffaste motståndet i gruppen och kan kanske få en liten mjukstart på turneringen då de inleder med matcher mot Schweiz och Österrike.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Matcha ditt första spel på upp till 1500 kr! Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Juniorkronorna får klara sig utan flera spelare

Sverige har bara hunnit spela en träningsmatch inför turneringen hittills och då föll de mot Finland med 1-2. Sverige tog tidigt ledningen i matchen genom Helge Gran och höll i den under i stort sett hela matchen, mycket tack vare en vass Jesper Wallstedt mellan stolparna. Finland kunde dock kvittera med bara minuter kvar och därefter punktera matchen i förlängning.

De har en sista träningsmatch mot Kanada under natten till tisdag, vilket kommer att bli en riktig värdemätare, men annars så har de inte haft mycket tid att träna tillsammans sedan i december. Ifall något av det de visade upp senast är något att gå på så ser det dock lovande ut för Juniorkronornas del.

Medan till skillnad från då så saknar Sverige en del tongivande spelare. Alexander Holtz, William Eklund, Mattias Hävelid och Joel Nyström saknas alla och det är såklart ett avbräck. Det återstår att se vad Tomas Montén kan göra med truppen under sitt sista mästerskap som tränare för U20-truppen.

Vi får se om Sverige kan komma upp i samma nivå som i vintras, men USA har sett vassa ut inför turneringen och de lär ha större backning på arenan. Vi spelar därmed på att USA vinner Sveriges grupp för 1.72 gånger pengarna hos Expekt. Du kan följa turneringen på Viasat eller TV6.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: USA vinner gruppen
Odds: 1.72
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo