Speltips Ängelholm – Lund 1/8: Skånederby

Martin Efvergren Publicerat: 1 August 2022

Måndagskvällen bjuder på ett Skånederby i Ettan Södra där Ängelholms FF och Lunds BK drabbar samman. Matchen spelas den 1 augusti 2022 med avspark kl 19:00.

Ängelholm – Lund

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ängelholms FF är nykomlingar i Ettan Södra efter att ha vunnit Division 2 Västra Götaland i överlägsen stil förra säsongen. Totalt sett har man gjort det bra även den här säsongen, men man kommer från två raka storförluster. Efter 14 spelade matcher har man tagit 26 poäng och kan potentiellt kliva upp på en delad andra plats om man går segrande från det här Skånederbyt.

Om vi ser till de två senaste insatserna så ser dock läget något mörkare ut för Roar Hansens manskap. I den senaste seriematchen föll man nämligen samman fullständigt då man förlorade med hela 7-0 borta mot Falkenberg. Jakob Voelkerling Persson utvisades då i den 61:a minuten när ställningen var 2-0 till hemmalaget.

I lördags ställdes man sedan mot seriekonkurrenten Tvååker i Svenska Cupen och åkte på då en ny storförlust med 5-0 hemma på Änglavallen.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 120 kronor gratisspel hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Formsvaga lag

Lunds BK har också de haft det tufft i de senaste matcherna. De kommer från tre raka förluster i seriespelet och totalt har man tagit 14 poäng på 14 matcher, vilket ger en elfte plats i tabellen. Lund slutade på sjunde plats i Ettan Södra, men ser i år ut att få strida för att undvika en bottenstrid.

Förra fredagen tog man emot Qviding och det slutade med en 3-0-förlust. Dessförinnan hade man också förlorat på hemmaplan mot Falkenberg med 3-1.

Vi har alltså att göra med två formsvaga lag inför det här Skånederbyt. Ängelholm har 0-12 på sina två senaste matcher om vi räknar in helgens cupförlust. Trots det är det hemmalaget som gäller som relativt klara favoriter hos spelbolagen.

På pappret förfogar Roar Hansen över ett meriterat lag med Johan Oremo i spetsen som lagets bäste målskytt. Trots mycket rutin har man fallit igenom i ett par matcher men bortsett från dessa har man hållit nollan i nästan hälften av sina 14 matcher.

Ängelholm har nu bara gjort två mål på sina fem senaste matcher och med två storförluster bakom sig lär man primärt vara inriktade på att sätta sitt försvarsspel igen. Samtidigt lär Lund vara relativt nöjda om de kan få med sig ett kryss.

Dessa förutsättningar tror jag kan borga för ett mer tillknäppt derby. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.95 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, måndag 1 augusti 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: