Speltips Atalanta – Lazio 23/10: Vingklippta örnar

Axel Sjödin Publicerat: 23 October 2022

Det första av två högintressanta toppmöten från Serie A utspelas mellan Atalanta och ett Lazio som får klara sig utan Immobile.

Atalanta - Lazio

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Toppen av Serie A är väldigt jämn och det är bara tre poäng som skiljer ligatvåan Atalanta och tabellfemman Lazio. Det kommer att bli en väldigt intressant tränarkamp mellan Gian Piero Gasperini och Maurizio Sarri som båda har rätt skilda filosofier.

Det har skrivits här flera gånger tidigare, men det är fortfarande lika imponerande att Gasperini har lyckats ställa om Atalanta så mycket sedan i våras och helt har lyckats vända resultaten. Efter tio omgångar så är de bara två poäng bakom ledarna Napoli, och då napolitanarna också har en tuff match ikväll så finns det utrymmet för en potentiell omkörning i toppen.

Tillsammans med just Napoli så är de det enda laget som ännu inte har förlorat en match i Serie A ännu och även om det ofta är med knappa marginaler så fortsätter de att tåga på med trepoängare.

Lazio är dock ingen lätt motståndare och båda mötena förra säsongen slutade med att lagen fick dela på poängen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det går inte att komma runt Immobiles betydelse

Den här matchen har en liten asterisk i form av Ciro Immobiles skada. Det talas väldigt ofta om Ciro Immobiles betydelse för detta Lazio och även om det finns väldigt många kvalitetsspelare runt honom i truppen så ligger det någonting i att han på många sätt är oersättlig med den trupp de har just nu.

Han fick kliva av senaste i den mållösa matchen hemma mot Udinese och förväntas vara borta till efter VM. Utan honom så saknar Lazio spets och någon att sätta bollar på offensivt. De möjliga tilltänkta ersättarna är Pedro och Felipe Anderson, där ingen av dem är särskilt resliga eller kliniska i avsluten.

Tyvärr för Lazios del så tror jag att denna skadan kommer att kosta dem några poäng, trots att de inlett säsongen väldigt fint och ser klart vassare ut under andra året under Sarri. Lazio har dock ligans starkaste defensiv hittills med bara fem insläppta mål, lägg till att Atalanta är det lag med näst bäst försvar med bara en mer så ser underspelet för 2.16 hos Lucky Sports riktigt lockande ut.

Ett annat alternativ är ett rakt spel på Atalanta, som jag tycker har fördelen här mot ett Lazio som har fått sina klor klippta, men oddsen kändes inte riktigt lika spelvärda som på underspelet här.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.16
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: