Speltips Blackburn – Hartlepool 10/8: Ligacupen

Martin Efvergren Publicerat: 10 August 2022

Blackburn Rovers gästas av League Two-laget Hartlepool United i den första omgången av Ligacupen. Matchen spelas onsdagen den 10 augusti 2022 med avspark kl 20:45.

Blackburn – Hartlepool

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jon Dahl Tomasson har fått en drömstart på sitt nya jobb som manager för Blackburn Rovers. Efter två spelade omgångar av Championship har man tagit full pott och hållit nollan i båda matcherna. Därmed är man det enda laget som har tagit sex poäng och således toppar man den mycket tidiga tabellen.

I premiären besegrade man QPR med 1-0 hemma på Ewood Park och i lördags kunde man ta en stabil 3-0-seger borta mot Swansea. Laget har, än så länge, fått behålla skyttekungen Ben Brereton som gjorde sitt första mål för säsongen i helgen.

Förra säsongen var Blackburn länge med i toppen av Championship, men våren var svag och man dalade ner till en slutlig åttonde plats. Den här säsongen har Tomasson för uppgift att få Rovers att hålla hela vägen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett solitt Blackburn

Hartlepool United avslutade även de förra säsongen svagt. Man vann ingen av de nio sista matcherna och slutade på en 17:e plats i League Two.

Till den här säsongen har man en ny manager i skotten Paul Hartley, men han har än så länge inte fått laget att lyfta. Till de nio segerlösa matcherna som man avslutade förra säsongen kan nu ytterligare två läggas till den negativa sviten.

Efter två spelade omgångar i League Two har Hartlepool tagit en poäng. Man inledde med att åka på en 4-0-förlust i premiären borta mot Walsall och i lördags spelade man 0-0 hemma mot AFC Wimbledon.

Det bör förstås skilja en hel i del i kvalitet mellan de här båda lagen och Blackburn Rovers gäller som klara favoriter inför den här första omgången av Ligacupen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.30 gånger insatsen.

Rovers har fått en kanonstart i ligan där man framförallt har sett solida ut bakåt. Man har alltså hållit nollan i båda matcherna och räknar vi in de två träningsmatcherna dessförinnan så har man fyra raka matcher utan att släppa in mål.

En sådan start ger självförtroende och man lär ha goda chanser att besegra ett Hartlepool som har gått mållösa från sina två senaste och som inte har vunnit på elva raka tävlingsmatcher. Mitt spel blir därför att Blackburn vinner och håller nollan till 2.28 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Blackburn vinner & håller nollan
Odds: 2.28
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, onsdag 10 augusti 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: