Speltips BP – Dalkurd 9/7: Tidig matchstart

Martin Efvergren Publicerat: 9 July 2022

I lördagens tidiga match från Superettan gästas Brommapojkarna av Dalkurd FF. Matchen spelas den 9 juli 2022 med avspark kl 13:00.

BP – Dalkurd

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen BP har en fin vår bakom sig Superettan, men sedan återstarten har det bara blivit en poäng på två matcher. Man har därmed fallit ner till en åttonde plats i den mycket jämna övre halvan av tabellen.

Totalt sett har BP gjort det bra, framförallt har man spelat en offensiv fotboll och gjort många mål framåt. I söndags mötte man dock ett AFC Eskilstuna som varit ännu mer målglada och de kunde vinna den matchen med 3-1. Dessförinnan hade BP spelat 1-1 hemma mot Öster i återstarten efter sommaruppehållet.

Därmed står BP på 18 poäng efter 12 matcher. Därmed har man nu fem poäng upp till den allsvenska kvalplatsen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmastarka BP

Dalkurd FF är precis som BP nykomlingar i Superettan, men deras dryga första tredjedel av säsongen har gått knackigare. Efter 12 spelade matcher har man tagit 11 poäng och man ligger därmed på en negativ kvalplats.

Sedan uppehållet leds Dalkurd av Amir Azrafshan och han fick en drömstart på sitt nya jobb. Man besegrade då AFC hemma i återstarten med 3-2 efter att man vänt ett 2-1-underläge i slutskedet av matchen. Den segern gav dock inte en boost nog för att ta poäng mot Landskrona i den efterföljande hemmamatchen i lördags. Gästerna tog då tidigt ledningen och 1-0 stod sig sedan matchen ut.

BP och Dalkurd möttes förra säsongen i Ettan Norra och då vann de förstnämnda den senaste matchen på Grimsta IP med 3-0. Det första mötet i Uppsala slutade 2-2.

Superettan är en väldigt jämn serie där alla kan slå alla, men jag ser ändå BP som ganska klara favoriter inför det här mötet. De kommer visserligen från en sämre prestation senast, men totalt sett har man ett grundspel som man är väldigt trygga i. Samtidigt är det desto rörigare i Dalkurd som nyligen bytt tränare och som lär få fortsätta kriga för ett förnyat kontrakt.

BP är hemmastarka och har ett xG-värde som är näst bäst i serien på hemmaplan. Dalkurd är därtill sämst i serien vad gäller antalet lägen man släpper till, det vill säga xGA.

Jag finner anledning att tro att BP kommer att vinna den här matchen med viss marginal. Mitt spel blir BP -1 (asian handicap) till 1.79 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BP -1 (asian)
Odds: 1.79
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:00, lördag 9 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: