franska öppna roland garros grigor dimitrov marin cilic speltips tennis rekar

Speltips Casper Ruud – Marin Cilic 3/6: Roland Garros

Norrmannen Casper Ruud tar sig an kroaten Marin Cilic i semifinalen av de franska öppna mästerskapen på Roland Garros. Matchen spelas fredagen den 3 juni 2022 med start från kl 14:45.

Den åttonderankade Casper Ruud är, som första norrman någonsin, framme i semifinal i Franska Öppna. Här ställs han alltså mot den erfarne kroaten Marin Cilic och det är norrmannen som gäller som klar favorit.

Casper Ruud kommer från ett nordiskt möte mot det danska stjärnskottet Holger Rune i kvartsfinalen. Där kunde 23-årige Ruud ta ner 19-åringen på jorden för en stund. Det blev visserligen en ganska jämn match men det var Ruud som tog kommandot och kunde till slut vinna med setsiffrorna 6-1, 4-6, 7-6, 6-3. Ruud slog in 13 serve-ess och Rune bara ett och var totalt sett den mer komplette spelaren.

I åttondelsfinalen slog Casper Ruud polacken Hurkacz med 3-1 i set och i omgången dessförinnan gick han en tuff femsetare mot italienaren Sonego.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cilic är i storform

Den nästan två meter långe Marin Cilic är rankad som nummer 23 i världen och har svarat för ett par skrällar på vägen fram till den här semifinalen på Roland Gaross. I åttondelsfinalen slog han ut världstvåan Medvedev i tre raka set och i onsdag kunde han vinna en jämn batalj mot ryssen Rublev.

Den 33 år gamle kroaten var den drivande spelaren i den här kvartsfinalen där hans stenhårda servande blev den avgörande faktorn. Cilic vann en femsetare med 5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 och dunkade in hela 33 serve-ess.

Casper Ruud och Marin Cilic möttes senast i Toronto förra sommaren och det var då norrmannen som vann med 2-1 i set. Ruud gäller också som klar favorit hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på att norrmannen vinner matchen ger omkring 1.45 gånger insatsen.

Ruud är generellt den bättre grusspelaren, men Cilic har verkligen visat att han är i storform. Som spelartyp skiljer sig inte Ruud jättemycket från den snabbe ryssen Rublev och den uppgiften visade ju Cilic att han var kapabel att bemästra.

Kan Cilic minimera sina unforced errors och serva lika bra som han gjorde i onsdags så bör det här bli en väldigt jämn match. Mitt spel blir att det kommer spelas över 38.5 game till 1.81 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 38.5 game
Odds: 1.81
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 14:45, fredag 3 juni 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: