Speltips Coventry – Bristol City 10/8: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 10 August 2022

Championship-lagen Coventry City och Bristol City gör upp i den första omgången av Ligacupen. Matchen spelas onsdagen den 10 augusti 2022 med avspark kl 20:45.

Coventry – Bristol City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Coventry City var ett mittenlag i The Championship förra säsongen och man slutade också på den absoluta mittenplaceringen tolfte plats. Nyckeln inför den här säsongen är att man, än så länge, har fått behålla sin skyttekung från förra säsongen vid namnViktor Gyökeres.

BP-fostrade Gyökeres gjorde 17 mål för Coventry förra säsongen och det var hans stora genombrott på Europeisk nivå. I premiären borta mot Sunderland var det också han som räddade poäng åt sitt lag då han kvitterade till 1-1 i slutminuterna av matchen.

Coventry spelade inte i ligan den gångna helgen utan man spelar sin andra match borta mot Millwall på lördag. Först väntar alltså ett möte i Ligacupen (EFL Cup) där man tar emot seriekonkurrenten Bristol City.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rättmätiga favoriter

Bristol City kommer från en säsong där man stred på den undre halvan av Championship. Man klarade sig emellertid kvar med god marginal då man slutade på en 17:e plats, nio poäng sämre än Coventry.

Nigel Pearsons manskap har inte fått någon vidare start på den här säsongen. Efter två spelade matcher står man alltjämt på noll poäng. Detta efter att man förlorat premiären med 2-1 borta mot Hull efter att hemmalaget avgjort på tilläggstid. I lördags föll man sedan på hemmaplan mot Sunderland med 3-2. Bristols stora problem förra säsongen var att man släppte in för många mål och det tycks man så här långt inte ha fått bukt med.

Coventry gick segrande från båda mötena mot Bristol City förra säsongen. Man vann då med 3-2 hemma och med 2-1 i Bristol.

Det blev bara en poäng i premiären för Coventry, men under försäsongen har man övertygat då man vunnit samtliga sex officiella träningsmatcher. Totalt släppte man endast in två mål på dessa sex matcher.

Coventry gäller nu som favoriter inför den här matchen och jag finner anledning att tro att de kommer att gå segrande. Som lag sitter man ihop på ett bättre sätt än Bristol City och längst fram har man en Viktor Gyökeres som nog egentligen är för bra för Championship. Mitt spel blir en rak etta, att Coventry vinner till 2.00 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Coventry vinner
Odds: 2.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, onsdag 10 augusti 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: