Speltips Djurgården – Helsingborg 5/5: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 5 May 2022

Djurgårdens möte mot Helsingborg på Tele2 arena inleder Allsvenskans sjunde omgång under torsdagen.

Djurgården - Helsingborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården tog sig upp på den övre tabellhalvan efter förra omgångens klara seger mot Sirius. Samtidigt så åkte Helsingborg på en ny förlust borta mot formstarka Mjällby. Inget av lagen har haft en särskilt lyckad start på säsongen utifrån de förväntningar som fanns på respektive lag inför säsongsinledningen, men Djurgården har en bra chans att fortsätta att klättra här.

Det blev hela 4-0 hemma mot Sirius i lördags då Djurgården körde över Uppsalaklubben i en rätt märklig match. Djurgården spelade bra och tog tillvara på sina lägen, men Sirius insats var trots allt under all kritik. Stockholmslagets höga press lönade sig gång på gång då Sirius envist skulle spela sig igenom pressen utan någon större lycka.

Två av målen var rena gåvor från Sirius som visade på att de var helt oförmögna att anpassa sin spelstil efter matchbilden. De har helt enkelt inte kvaliteten för att försöka spela på sättet de gjorde mot ett av seriens bästa lag på Tele2. Man ska inte ta ifrån Djurgården någonting, men man kanske inte ska dra för stora växlar av resultatet då Sirius på många sätt stod för den sämsta insatsen som vi har sett hittills under den allsvenska säsongen.

Med det sagt så var det säkerligen en väldigt välbehövlig vinst för Djurgårdens del som lär ha en positiv effekt på moralen. Med fyra olika målskyttar så var det också flera som fick chansen att skjuta in sig när de nu satsar på att komma ikapp lagen i toppen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fortfarande inga poäng på bortagräs för Helsingborg

Helsingborg har inte direkt imponerat såhär långt med tanke på att många förväntade sig att de kommer att klara sig kvar i Allsvenskan med någorlunda marginal. Hittills så har vi inte riktigt sett prov på den kvaliteten, snarare så har det hittills sett ut som att de mycket väl kan få det tufft att klara sig kvar. Men det är flera lag som har haft en överraskande svag inledning och konkurrensen i botten ser ut att bli tuff av helt fel anledningar.

På hemmaplan så har de i alla fall krigat till sig fyra poäng mot Elfsborg och Häcken. Det är såklart inte illa. Helsingborg har också haft ett tufft spelschema och de kan kanske lyfta sig längre fram, men än så länge så har de inte övertygat. På bortaplan så har de dessutom tre raka förluster nu.

Föga förvånande så är Djurgården tunga favoriter här och oddsen för hemmavinst ser inte särskilt lockande ut. Målmarknaden ser dock lite spännande ut med tanke på att Djurgården är vassa offensivt och fick komma igång med målskyttet senast. Samtidigt så har de inte varit lika säkra defensivt som ifjol och Jesper Löfgren har inte funkat jättebra bredvid Hjalmar Ekdal såhär långt. Vi spelar därmed på över 2,5 mål för 1.80 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00
TV:  Kanal9
Stream:  Discovery+

Jämför odds: