20 juli 2018 Henri Laaksonen Simone Bolelli speltips ATP Båstad

Speltips Dominic Thiem – Roberto Bautista Agut 14/7: Båstad Open

Österrikaren Dominic Thiem ställs mot den erfarne spanjoren Roberto Bautista Agut i Båstad Open 2022. Matchen spelas torsdagen den 14 juli med start från kl 11:00.

Båstad Open 2022 bjuder på ett av de starkare startfälten någonsin. Den regerande mästaren Casper Ruud gäller som huvudfavorit att försvara sin titel. Den 34-årige grusspecialisten Roberto Bautista Agut anses vara en av de främsta utmanarna och han går nu in i turneringen mot Dominic Thiem.

Dominic Thiem har fallit långt ner på världsrankingen och är nu inte bättre än på plats 339. Den 28-årige österrikaren har emellertid en högre kapacitet än så och var så sent som för dryga två år sedan uppe på tredje plats på ATP-rankingen. Anledning till att han har fallit tillbaka har främst att göra med en handledsskada som gjorde att han var borta från spel under en längre tid.

Nu är Thiem fit for fight, vilket han med besked bevisade då han slog ut finländaren Emil Ruusuvuori i den första rundan av Båstad Open i tisdags. Thiem vann då med 2-1 i set efter avgörande i tiebreak i det tredje.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor gratisspel hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämnare än förväntat

Roberto Bautista Agut är rankad som nummer 20 i världen och kommer från en Wimbledon-turnering där tvingades bryta sin match i den andra omgången.

Annars har spanjoren gjort fina resultat på gräs den senaste tiden. Strax före Wimbledon tog han sig till final i Mallorca Open där han föll mot Stefanos Tsitsipas. Dessförinnan blev han utslagen av Daniil Medvedev i kvartsfinalen av Halle Open.

Ser vi till inbördes möten mellan Dominic Thiem och Roberto Bautista Agut så har det varit jämna matcher genom åren. Senast de möttes var i Qatar för ett drygt år sedan och då vann den sistnämnde med 2-1 i set.

Bautista Agut är tredjehandsfavorit inför den här turneringen och gäller också som klar favorit att vinna den här matchen. Ett rakt spel på att spanjoren vinner ger omkring 1.42 gånger insatsen.

Roberto Bautista Agut är rättmätig favorit, men Thiem är inne i turneringen och övertygade då han slog ut Ruusuvuori i tisdags. Jag finner anledning att tro att det här kan bli jämnare än förväntat. Det är förstås en lite större chansning, men mitt spel blir att det spelas över 2.5 set till 2.50 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 set
Odds: 2.50
Bolag: Expekt
Spelstopp: 11:00, torsdag 14 juli 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: